Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τις μεταβολές στα σχολεία της ΔΔΕ Δράμας

0
6707

Προσθήκη νέων ειδικοτήτων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ


Αποφάσεις για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, εγκρίνοντας την προηγηθείσα απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και λαμβάνοντας υπόψη την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας σχετικά με τις μεταβολές αυτές.
Πιο συγκεκριμένα, ενέκρινε την προσθήκη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δράμας του τομέα Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, με την ειδικότητα «Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής», καθώς στο Εσπερινό ΕΠΑΛ υπάρχει εργαστήριο Δομικών Έργων που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των σχολείων του συγκροτήματος. Παράλληλα, αποφάσισε την προσθήκη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δράμας της ειδικότητας «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, καθώς εκεί υπάρχει ήδη εργαστήριο Ηλεκτρονικών το οποίο χρησιμοποιείται από τους μαθητές του σχολείου για τις ανάγκες της ήδη υπάρχουσας ειδικότητας του τομέα, οπότε η λειτουργία της δεύτερης ειδικότητας δεν θα δημιουργήσει κάποια περαιτέρω επιβάρυνση.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας σχετικά με το ίδιο θέμα, δηλαδή για τις μεταβολές για το σχολικό έτος 2023-24, ανέφερε επιπλέον ότι η προσθήκη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δράμας του Τομέα Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, με την ειδικότητα «Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής» προτείνεται διότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή της ΔΔΕ Δράμας, το οποίο κάθε χρόνο εντείνεται ακόμα περισσότερο, για τη φοίτηση στον συγκεκριμένο τομέα από ενήλικες, οι οποίοι ήδη εργάζονται σε αυτόν τον χώρο και επιθυμούν να αποκτήσουν ένα πτυχίο ειδικότητας. Επίσης, ανέφερε ότι το Εσπερινό ΕΠΑΛ μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη, καθώς απευθύνεται κατεξοχήν σε ενήλικες μαθητές. Επίσης, στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Δράμας υπάρχει Εργαστήριο Δομικών Έργων, το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των σχολείων του συγκροτήματος, ενώ υπάρχουν εκπαιδευτικοί που διδάσκουν μαθήματα του συγκεκριμένου τομέα στα Ημερήσια ΕΠΑΛ του συγκροτήματος. Η ανάγκη για την προσθήκη του τομέα έχει υιοθετηθεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος έχει εκδώσει σχετική ομόφωνη απόφαση.
Παράλληλα, η ΔΔΕ Δράμας για την προσθήκη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δράμας της ειδικότητας «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, ανέφερε ότι το σχολείο ήδη διαθέτει την ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» του ίδιου τομέα και πολλοί από τους μαθητές που την έχουν τελειώσει επιθυμούν να αποκτήσουν και δεύτερο πτυχίο με άλλη μία χρονιά φοίτησης στην ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών».
Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζεται επίσης και από νέους μαθητές. Επίσης, ανέφερε ότι στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ υπάρχει ήδη Εργαστήριο Ηλεκτρονικών, το οποίο χρησιμοποιείται από τους μαθητές για τις ανάγκες της ήδη υπάρχουσας ειδικότητας του τομέα, οπότε η λειτουργία της δεύτερης ειδικότητας δεν θα δημιουργήσει περαιτέρω επιβάρυνση. Παράλληλα, στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία που στεγάζονται στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Δράμας υπάρχουν εκπαιδευτικοί της ειδικότητας αυτής. Η ΔΔΕ Δράμας για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες δεν εισηγήθηκε καμία μεταβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ