Προβληματισμός για τους μεσολαβητές των πολιτιστικών εκδηλώσεων

0
1603

Για αδιαφάνεια και κατασπατάληση χρήματος που αφορά τις εκδηλώσεις του Δήμου Δράμας μιλά στα «Χ» ο Αλέξανδρος Τσιαμπούσης

Θέμα πιθανής κατασπατάλησης κονδυλίων και αδιαφάνειας για ορισμένες συναυλίες που διοργανώνονται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων έθεσε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο επικεφαλής της παράταξης «Project» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ο οποίος εξέφρασε τον ίδιο προβληματισμό και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας, αλλά χωρίς να λάβει κάποια απάντηση από τον Δήμαρχο Δράμας, όπως επεσήμανε.
«Υπάρχουν περιπτώσεις που τα ποσά είναι αυξημένα, αλλά τίθενται και άλλα θέματα, όπως το γεγονός ότι, αντί ο καλλιτέχνης να πληρώνεται απευθείας από τον Δήμο Δράμας, παρεμβάλλονται κάποιες εταιρείες οι οποίες κατά βάση είναι είτε ΑΜΚΕ είτε ΙΚΕ» τονίζει στα «Χ» ο κ. Τσιαμπούσης και προσθέτει: «Κάποιες από αυτές τις εταιρείες έχουν να επιδείξουν έργο και για τις οποίες δεν τίθεται κάποιο θέμα» εξηγεί, προσθέτοντας όμως ότι υπάρχουν και άλλες εταιρείες οι οποίες έχουν άγνωστη προέλευση. Επιπλέον, σημειώνει ότι υπάρχει ένας προβληματισμός: γιατί πρέπει αυτές οι εταιρείες να μεσολαβούν και να μην πληρώνεται ο καλλιτέχνης απευθείας από τον Δήμο Δράμας; «Τίθενται θέματα διαφάνειας αλλά και αύξησης του κόστους για τον Δήμο Δράμας, αφού παρεμβάλλεται και κάποιος τρίτος, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ποσά».
Σχετικά με τις συγκεκριμένες εταιρείες, υπάρχει ένας επιπλέον προβληματισμός για το ποιες είναι, τι κρύβεται, αν κρύβεται κάτι από πίσω κ.ο.κ. «Χρειάζεται να υπάρξει διαφάνεια, γιατί είναι πολλές οι εκδηλώσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Θα δρομολογηθούν ακόμα περισσότερες μέσα στο καλοκαίρι. Να μην ξεχνούμε ότι έχουμε μπροστά μας την Ονειρούπολη, στο πλαίσιο της οποίας η κατάσταση αυτή μπορεί να ξεφύγει ακόμα περισσότερο» αναφέρει ο κ. Τσιαμπούσης.
Επισημαίνει, μάλιστα, ως παράδειγμα ότι «μία από τις εταιρείες αυτές που εμφανίζονται στη Διαύγεια, έχουν μόνη ανάθεση από τη ΔΕΚΠΟΤΑ τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς να εμφανίζουν προηγούμενο αναθέσεων (στη Διαύγεια) σε ολόκληρη τη χώρα».
Ο κ. Τσιαμπούσης σημειώνει ότι το συγκεκριμένο θέμα το έθεσε ως ερώτηση προς τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, αλλά δεν έλαβε κάποια απάντηση. Μάλιστα, προσθέτει ότι «έχουν αρχίσει να ακούγονται πολλά στην πόλη, όπως ότι ο κ. Μαμσάκος είναι πιο πολύ πρόεδρος της ΔΕΠAΝ παρά Δήμαρχος Δράμας». Ο κ. Τσιαμπούσης μιλά και για κάποια άλλα γεγονότα, όπως αυτό της προσπάθειας που, όπως τονίζει, έγινε από τον Δήμαρχο Δράμας, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, που περιλάμβανε δημιουργία ντοκιμαντέρ, ψηφιοποίησης κλπ., αλλά τελικά δεν δέχθηκαν να το υπογράψουν οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας. Μετά από αυτό, ακολούθησε σύμβαση της ΔΕΠΑΝ με άλλον δήμο ύψους 650.000 ευρώ.
«Εμείς κατηγορούμε τον Δήμαρχο για αδιαφάνεια και για κατασπατάληση χρήματος μέσω πρακτικών που εμπλέκουν τρίτους σε εκδηλώσεις»
Ο κ. Τσιαμπούσης τονίζει ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα από τον Δήμαρχο που αφορούν ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και προσθέτει ότι για αυτούς τους τρίτους δεν υπάρχουν στοιχεία αξιολόγησης της δραστηριότητάς τους. Ο επικεφαλής της παράταξης «Project» αναφέρει, παράλληλα, ότι το θέμα δεν θα μείνει εδώ, αλλά θα τεθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ