Προβληματίζει το σενάριο μετακίνησης του ΚΕΠ στην πλατεία

0
1781

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή.

Καλό θα είναι τα ΚΕΠ του Δήμου της Δράμας να μην μεταφερθούν στο περίπτερο της πλατείας διότι οποιαδήποτε αλλαγή σε μια υπηρεσία που λειτουργεί πολύ καλά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και επιπλέον δεν θα εξυπηρετήσει την πρόσβαση των πολιτών είπε εν ολίγοις ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας κ. Στέργιος Ηλιόπουλος κατά την τοποθέτησή του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι πρόκειται για μια δομή που λειτουργεί άριστα και είναι μέσα στις 5 – 10 καλύτερες σε όλη την χώρα και δεν θα πρέπει να σταλεί στο κέντρο της πόλης, όπου δεν θα είναι εφικτή η εξεύρεση χώρου στάθμευσης από την πλευρά των πολιτών που θέλουν να εξυπηρετηθούν στο ΚΕΠ.
Επίσης ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μεταφοράς στελεχών του ΚΕΠ στην Χωριστή και τον Ξηροπόταμο, για το οποίο είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει προβληματισμός από την πλευρά του δήμου καθώς δεν είναι δυνατόν να αποξηλωθεί μια δομή για την οποία είναι ευχαριστημένοι όλοι οι πολίτες.
Την περίπτωση μετεγκατάστασης του ΚΕΠ στην πλατεία Ελευθερίας που κυοφορείται στην Δημοτική Αρχή επιβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου που είπε ότι αυτή είναι η κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και να αξιοποιηθεί ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα τρέξει και αφορά το rebranding και την αναδιαμόρφωση των ΚΕΠ προκειμένου να μετεξελιχθούν.
“Πράγματι αναζητήσαμε χώρο και κρίθηκε ότι το περίπτερο της πλατείας θα ήταν ένας πολύ χρήσιμος χώρος για το ΚΕΠ. Θα μπορούσε να στεγαστεί εκεί ένα σύγχρονο, λειτουργικό και εξυπηρετικό ΚΕΠ. Η Δημοτική Αρχή διερευνά εάν αυτό γίνεται τεχνικά”. Είπε ο κ. Τάσσου προσθέτοντας ότι υπήρξαν ενστάσεις από την πλευρά των εργαζομένων του ΚΕΠ κυρίως ως προς τα τετραγωνικά και την επάρκεια του χώρου στο περίπτερο της πλατείας. Ωστόσο όπως είπε ο κ. Τάσσου το περίπτερο της πλατείας διαθέτει πολύ μεγαλύτερο χώρο. Πρόσθεσε επίσης ότι ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το ΚΕΠ δεν αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου και η δημοτική υπηρεσία βρίσκεται εκεί φιλοξενούμενη.
Το θέμα της πιθανής μετεγκατάστασης του ΚΕΠ που ετέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως λέγεται από πολλές πλευρές θα έπρεπε να συνεκτιμηθεί σε σχέση με το κατά πόσο η όποια μετεγκατάσταση στην πλατεία Ελευθερίας μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες καθώς το πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης είναι ένας ιδιαίτερα αποτρεπτικός παράγοντας.
Στο σημείο όπου στεγάζεται η υπηρεσία σήμερα δηλαδή στον χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, υπάρχει επαρκής χώρος για στάθμευση των οχημάτων των πολιτών που θέλουν να εξυπηρετηθούν. Το ότι ο σημερινός χώρος δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου δεν μπορεί να είναι ικανός παράγοντας για την όποια μετακίνησή του στο κέντρο της πόλης. Ίσως η μετακίνησή του σε άλλο χώρο του δήμου που θα εξασφάλιζε την πρόσβαση και τη δυνατότητα στάθμευσης για τους πολίτες να ήταν η ιδανικότερη λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!