Ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Δήμο Δοξάτου

0
147

Σε ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου, στην συνεδρίασή του την προηγούμενη εβδομάδα.
Στη συνεδρίαση τέθηκε προς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων επιστολή του Δημάρχου Νεαπόλεως – Συκεών και Αντιπροέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ κου Συμεών Δανιηλίδη, με την οποία ζητά από τους δημάρχους της χώρας τη λήψη πρωτοβουλιών, για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε όταν με απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την 4Κ/2020 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, καταργώντας την «ειδική εμπειρία ως κριτήριο κατάταξης, με αποτέλεσμα 1200 άτομα που ήδη υπηρετούν στο «Βοήθεια στο Σπίτι» να μένουν εκτός επιλογής και να απολύονται.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου, στο ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει ότι οι εξελίξεις σχετικά με την προκήρυξη 4Κ/2020 του Α.Σ.Ε.Π. για τη στελέχωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο μεταφέρεται πλέον στους δήμους, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους και τις εργαζόμενες του προγράμματος. Στο ψήφισμα αναφέρεται επίσης ότι: «H απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ακυρώνει την 4Κ/2020 προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. καταργώντας το μέρος που αφορά την «ειδική εμπειρία» ως κριτήριο κατάταξης, άρα το 50% των εργαζομένων μένουν εκτός επιλογής και απολύονται. Εμείς συντασσόμαστε με τις εργαζόμενες του δήμου μας στην προσπάθεια διεκδίκησης της μη απόλυσής τους καθώς θεωρούμε ότι καλύπτουν για χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό με τους ωφελούμενους καθώς έχουν επιδείξει αφοσίωση στο πρόγραμμα».
Οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” μέσω του πανελλήνιου συντονιστικού τους οργάνου κάλεσαν ήδη την ΚΕΔΕ και τους δήμους της χώρας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα, μετά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει εν μέρει τον διαγωνισμό τινάζοντας στον αέρα την ολοκλήρωση της προκήρυξης 4Κ/2020. Οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους επεσήμαναν ανάμεσα σε άλλα ότι: «Αυτή τη στιγμή 2909 εργαζόμενοι έχοντας αγανακτήσει από την έκβαση των πραγμάτων, έχοντας απογοητευτεί από τα συνεχόμενα εμπόδια και κωλύματα που βρίσκουμε διαρκώς στο δρόμο για την διασφάλιση της εργασίας μας είμαστε πολύ θυμωμένοι. Απαιτούμε από εσάς να πάρετε δημόσια θέση και πρωτοβουλίες, να πράξετε τα δέοντα προς όλες τις κατευθύνσεις το συντομότερο δυνατό, και να φροντίσετε για τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων»,
Στην ίδια ανακοίνωση επισήμαναν ακόμη ότι: «οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» πολλά χρόνια έβαλαν «πλάτη» στο υποτυπώδες κοινωνικό κράτος στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δουλεύοντας με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της χώρας, σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για τη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ