Ψήφος χαμένη ή ψήφος κερδισμένη;

0
445

Η μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες λύσεις σε επίπεδο πολιτικών και προσώπων


 

Του Μιχάλη Τάσσου

 

Η ενασχόληση με τα κοινά οδηγεί στη δημιουργία μιας τεράστιας δεξαμενής γνώσεων που διαρκώς εμπλουτίζεται για κάθε έναν από εμάς που έχει επιλέξει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο της ενασχόλησης για να προσφέρει με τον δικό του τρόπο στον τόπο όπου ζει.
Κι αυτό επειδή είναι απίστευτη η γνώση με την οποία εφοδιάζεσαι συνομιλώντας καθημερινά με τους συμπολίτες σου, πολίτες κάθε ηλικίας που ήθελαν θέλουν και θα εξακολουθούν να θέλουν να γινόμαστε καλύτεροι, ο τόπος μας να γίνεται καλύτερο μέρος για να ζούμε.
Αυτή η διάδραση είναι το δικό μου εφόδιο όλα αυτά τα χρόνια και είναι η συμβουλή με την οποία γαλουχήθηκα από μικρός, δηλαδή πρέπει να μάθεις να ακούς και να βλέπεις για να μπορέσεις να βοηθήσεις.
Αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συμπολιτών μου, έχω καταλάβει ότι πρέπει επιτέλους οι συμμετέχοντες στα κοινά να συμπορευτούμε με τους συμπολίτες μας και όχι να βαδίζουμε υπεροπτικά μπροστά τους. Κι αυτή είναι η ουσία της συμμετοχικής διαδικασίας και κατά συνέπεια η βάση άσκησης δίκαιης αλλά και προσανατολισμένης στην κατεύθυνση της δημιουργίας πολιτικής. Αυτό το χάσαμε κάπου στην πορεία και είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα να το ξανακερδίσουμε.
Πρέπει να αναστραφεί όχι με λόγια αλλά με πράξεις η έλλειψη εμπιστοσύνης στα πολιτικά πρόσωπα.
Κατανοώ τον κόσμο που θεωρούσε ότι ήταν χαμένη η ψήφος τα προηγούμενα χρόνια, είμαι ένας από αυτούς που δυσαρεστήθηκαν, απογοητεύτηκαν και ένιωσαν ότι η προσπάθειά μας να ακουστούμε ήταν χαμένη. Κι αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να ασχοληθώ με τα κοινά για να πάψει η ψήφος μας να είναι μια ψήφος χαμένη, αλλά να είναι μία επιλογή με ουσία και πραγματική της σημασία να είναι η φωνή όλων μέσα από μια εκπροσώπηση αξιοπιστίας κι ελπίδας και μέσα από τη νέα γενιά και ανανέωσης.
Η επιθυμία των νέων ανθρώπων είναι να μπορέσουν να προσφέρουν στην κοινωνία όπου γεννήθηκαν κι αυτό προϋποθέτει να υπάρχουν ευκαιρίες που δημιουργούν εργασιακές συνθήκες όχι μόνο αξιοπρέπειας αλλά και συνεχούς εξέλιξης.
Για αυτό η ψήφος μας δεν πρέπει να είναι χαμένη, αλλά να είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στο μέλλον, στην ελπίδα, στις ίσες ευκαιρίες, στην εξωστρέφεια, στις αναπτυξιακές διαδικασίες.
Η μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες λύσεις σε επίπεδο πολιτικών αλλά και προσώπων που τους δόθηκε η ευκαιρία να πετύχουν πράγματα για εμάς, αλλά πέταξαν την ευκαιρία αυτή στα αζήτητα της προσωπικής τους αδυναμίας.
Ο τόπος έχει ανάγκη από προτάσεις υλοποιήσιμες, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων, θα μας βάλουν σε νέα αναπτυξιακή τροχιά με βήματα σταθερά και όχι ανέφικτα άλματα, γιατί κι εγώ όπως οι συμπολίτες μου θέλω να γίνει ο τόπος μας καλύτερο μέρος για να ζούμε.
Με την ψήφο μας επιλέγουμε να κερδίσουμε το αύριο και να προχωρήσουμε μαζί μπροστά. Καμία ψήφος χαμένη πια, σκεφτόμαστε το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών, για τις οποίες οφείλουμε να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις που θα προάγουν υγιείς κοινωνίες με υπεύθυνους και δημιουργικούς πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ