Ψήφος εμπιστοσύνης στον Γιώργο Παπαδόπουλο η απόφαση Μέτιου

0
2194

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2021 η θητεία του Γιώργου Παπαδόπουλου και όλων των Αντιπεριφερειαρχών στην ΠΑΜΘ.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλο και τους υπόλοιπους συναδέλφους του Αντιπεριφερειάρχες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου να παραταθεί η θητεία τους μέχρι και τις 31η Δεκεμβρίου του 2021, σύμφωνα με όσα αναφέρουν συνεργάτες του κ. Μέτιου στα «Χ».
Η απόφαση αφορά τη θητεία όλων των χωρικών και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι οποίοι ορίστηκαν κατά την έναρξη της θητείας της σημερινής διοίκησης της ΠΑΜΘ την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Παράλληλα, όπως τόνισαν χθες στα «Χ» οι ίδιες πηγές, δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Περιφερειάρχης δεν θα αποφάσιζε παράταση της θητείας σε καμία περίπτωση, εάν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ότι δεν επιτελούν με τον καλύτερο τρόπο το έργο που τους ανατέθηκε. Πολύ περισσότερο στην περίπτωση των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών. Ωστόσο, η απόφαση του Χρήστου Μέτιου φαίνεται ότι έλαβε υπόψη και το γεγονός ότι ένας χρόνος είναι πολύ σύντομο διάστημα για να αναδειχθούν οι δυνατότητες των Αντιπεριφερειαρχών και ότι θα έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον δύο χρόνια, προκειμένου να παράγουν επαρκές έργο.
Σε κάθε περίπτωση, η παράταση της θητείας του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου δίνει πλέον στον ίδιο τη δυνατότητα να προχωρήσει με περισσότερη ευχέρεια στην υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει κάνει για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Σε αυτόν τον σχεδιασμό είναι ενταγμένα και πολύ σημαντικά έργα αναπτυξιακών υποδομών για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, κάτι που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τον Νομό μας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος επεσήμανε στα «Χ» ότι η απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου αποτελεί για τον ίδιο δείγμα εμπιστοσύνης, κάτι που παράλληλα σημαίνει και περισσότερη ευθύνη να συνεχιστεί και να υλοποιηθεί ό,τι ξεκίνησε, αλλά και να χαραχθούν καινούργια πράγματα. Συμπλήρωσε επίσης ότι: «Η εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη αποτελεί για εμένα ύψιστη τιμή και παράλληλα κίνητρο για περισσότερη δουλειά και προσφορά στον τόπο μας. Νοιώθω ακόμη περισσότερη ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μου, καθώς η θητεία παρατάθηκε για ένα έτος. Προχωρούμε, λοιπόν, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του έργου που έχουμε σχεδιάσει και το οποίο περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, την έναρξη του νέου οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης, τον νέο άξονα Δράμας – Καβάλας, τη σύνδεση του φυσικού αερίου, για το οποίο μέσα στον Οκτώβριο δημοπρατείται το πρώτο υποέργο μεταξύ Δράμας – Ξάνθης ύψους 17 εκατ. ευρώ που μας ενδιαφέρει να υλοποιηθεί απόλυτα και το παρακολουθούμε στενά. Παράλληλα, ανάμεσα στα σημαντικά έργα του σχεδιασμού μας είναι και η εξέλιξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, στο πλαίσιο της οποίας έχουμε ήδη εντάξει παρεμβάσεις της τάξης των 200.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επίσης, και η ανατολική είσοδος της πόλης από την Καβάλα, για την οποία έχει βγει ήδη ΦΕΚ που αφορά τις απαλλοτριώσεις και προχωρούμε στους κτηματολογικούς πίνακες των 43.000 τ.μ. που θα απαλλοτριωθούν για να γίνουν οι παράπλευροι δρόμοι. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και το επόμενο είναι η προκήρυξη της κατασκευής του έργου, κάτι που αναμένεται στις αρχές του 2021».

Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι η απόφαση του Χρήστου Μέτιου αφορά την παράταση της θητείας των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών:
• Δράμας, Γεώργιο Παπαδόπουλο
• Έβρου, Δημήτριο Πέτροβιτς
• Καβάλας, Κων/νο Αντωνιάδη
• Ξάνθης, Νικόλαο Ευφραιμίδη
• Ροδόπης, Νικόλαο Τσαλικίδη

Και των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών:
• Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Σιμιτσή (από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας)
• Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Γεώργιο Ζιμπίδη (από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας)
• Τουρισμού, Αθανάσιο Τσώνη (από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου)
• Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Κωνσταντίνο Βενετίδη (από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου)
• Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτριο Γαλανόπουλο (από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης)
• Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας, Αχμέτ Ιμπράμ (από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης).

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστου Μέτιου, σε ό,τι αφορά τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής Ανδρέα Καραγιώργη (από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας), η απόφαση ορισμού του τον Ιούνιο του 2020 προέβλεπε εξαρχής τη λήξη της θητείας του στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ