Πτώση εναερίτη από κολώνα της ΔΕΗ

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Δράμας σοβαρά τραυματισμένος και τελικώς κατέληξε

1
4657

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκεχθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο της Δράμας ένας εργαζόμενος που εκτελούσε έργο σε κολώνα της ΔΕΗ στην περιοχή της κοινότητας Χαριτωμένης του Δήμου Προσοτσάνης.

Ο εναερίτης που τελικώς δυστυχώς κατάληξε, ήταν όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπάλληλος εργολαβικού συνεργείου που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΗ έπεσε από την κολώνα για λόγους που διερευνώνται, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Το περιστατικό με τον άτυχο άνδρα ηλικίας περίπου 40-45 χρονών, έγινε γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης. Λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομέιο της Δράμας.
Ανάλογο περιστατικό με εναερίτη που είχε δυστυχώς δυσάρεστη κατάληξη, αφορούσε εργαζόμενο που εκτελούσε έργο σε κολώνα της ΔΕΗ, αυτή την φορά στην περιοχή της κοινότητας Καλλιφύτου και είχε συμβεί πριν από περίπου ένα χρόνο…
Πέρα από τα συγκεκριμένα ατυχήματα στην Δράμα αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των εναεριτών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος λόγω της φύσης της εργασίας τους, αλλά και με βεβαιότητα ταλαιπωρημένος. Τα στοιχεία που αναφέρονται σε ατυχήματα εναεριτών σε πανελλαδικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια προκαλούν δικαιολογημένα προβληματισμό.
Οι εργασίες που εκτελούν οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου είναι εξειδικευμένες, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν καταγγελίες ότι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας υπέγραφαν συμβάσεις ανειδίκευτου εργάτη με μερική απασχόληση και βέβαια χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές από τους εργοδότες τους. Για πολλά από αυτά τα περιστατικά ακούστηκαν πολλά, για ανεπαρκή ή ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και για κακοπληρωμένους εργαζόμενους που σε ορισμένες περιπτώσεις καλούνταν να αγοράσουν οι ίδιοι τα μέσα προστασίας τους. Συνθήκες δηλαδή που εφόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημιουργούν από μόνες τους ένα επιπλέον εργασιακό άγχος και άρα περισσότερους κινδύνους στον χώρο εργασίας.
Ωστόσο και ανεξάρτητα από την βασιμότητα αυτών των καταγγελιών, για κάθε νέο περιστατικό που ανακύπτει, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα κατά πόσο η πολιτεία έχει φροντίσει με τους μηχανισμούς που διαθέτει να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα αυτών των εργαζομένων. Είτε με ελέγχους είτε με άλλα μέτρα τα οποία θα έπρεπε να λαμβάνει. Διότι και σε αυτό το επίπεδο ακούστηκαν διάφορα κατά διαστήματα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν τα μέτρα ασφαλείας τηρούνταν και οι εργαζόμενοι σε επικίνδυνα επαγγέλματα όπως αυτά των εναεριτών, εκτελούσαν το έργο τους χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακού άγχους, τα ατυχήματα θα ελαχιστοποιούνταν και πολλοί από αυτούς, οι οποίοι έπεσαν θύματα ή έχασαν την ζωή τους, κατά την ώρα της εργασίας τους, θα επέστρεφαν στις οικογένειές τους ακέραιοι και ασφαλείς.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ