Επιλύονται στην Καλλίφυτο τα προβλήματα υδροδότησης

Έγιναν εκτεταμένες παρεμβάσεις στον αγωγό από Λιβαδερό και κατασκευάστηκε νέα δεξαμενή

0
2332

Επιλύονται σημαντικά προβλήματα με την υδροδότηση στην κοινότητα Καλλιφύτου με την ολοκλήρωση της νέας δεξαμενής στην οποία προχώρησε η ΔΕΥΑΔ και η οποία ήδη χρησιμοποιείται για την διοχέτευση του νερού στις οικείες της εν λόγω περιοχής.

Το πρόβλημα υδροδότησης που υπήρχε στον παλιό αγωγό και στο σύνολο του δικτύου που μετέφερε νερό στην ίδια περιοχή από το Λιβαδερό ήταν σημαντικό και χρειάστηκε να γίνουν παρεμβάσεις και αντικαταστάσεις σε πολλά σημεία όπως είπε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κος Τάσος Χατζηγιάννης συμπληρώνοντας ότι η νέα δεξαμενή, αλλά και το σύνολο των έργων που απαιτήθηκαν, λύνουν πάγια προβλήματα τα οποία αφορούν στην ύδρευση της Κοινότητας.
Η νέα δεξαμενή είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας από την παλαιότερη και μπορεί να εξυπηρετήσει τις τοπικές ανάγκες ωστόσο με την εγκατάσταση και την λειτουργία της δημιουργήθηκαν και κάποια μικροπροβλήματα που σχετίζονται με την πίεση του νερού το οποίο φθάνει στα σπίτια της κοινότητας Καλλιφύτου. Η πίεση δηλαδή του νερού είναι πολύ υψηλή και σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει και τα 9 bar, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΔ να αναγκαστεί να προχωρήσει στην τοποθέτηση μειωτών της πίεσης σε καίρια σημεία εντός της κοινότητας προκειμένου να αποφευχθούν εύλογα προβλήματα τόσο στο δημόσιο δίκτυο ύδρευσης όσο και στα δίκτυα των οικιών.
Αναφορικά με τα έργα που υλοποιούνται συνολικά σε επίπεδο ύδρευσης από τις υπηρεσίες του Δήμου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος σε προχθεσινές του δηλώσεις έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ύδρευσης αποχέτευσης στην οδό 19ης Μαΐου που υλοποιούνται πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), παράλληλα πραγματοποιήθηκαν μονώσεις και καθαρισμοί δεξαμενών ύδρευσης, όπως έγινε στον Μυλοπόταμο, ενώ ολοκληρώθηκαν έργα ύδρευσης στον Μυλοπόταμο, στους Ταξιάρχες, στην Καλλίφυτο, στα Δενδράκια, στον Μαυρόβατο, στα Κουδούνια και στην Χωριστή. Ακόμη όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Δράμας, θωρακίζεται η πόλη με αντιπλημμυρικά έργα για τις περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ