Ραντεβού στην Καβάλα δίνουν σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί

0
10988

– Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας
– Λ. Αρτεμιάδης στα «Χ»: «Σήμερα έχουμε τριμηνίτες συναδέλφους και αύριο μπορεί να έχουμε συναδέλφους των 10 ή 20 ημερών»


 

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Καβάλα σήμερα Τετάρτη 23/02 στην Πλατεία Καπνεργάτη στις 13.00′ το μεσημέρι, απηύθυνε στα μέλη του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, με στόχο οι εκπαιδευτικοί να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για την εκπαίδευση και την κοινωνία.
Πρόκειται για μέρος των κινητοποιήσεων που γίνονται με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται σήμερα ανάλογες κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή και στις Σέρρες, ενώ προηγήθηκαν κινητοποιήσεις στην Κρήτη, στα Γιάννενα κλπ.
Μιλώντας για την σημερινή κινητοποίηση ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι η κινητοποίηση γίνεται για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση αυτό το χρονικό διάστημα. Σε ότι αφορά το αίτημα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία που αφορά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρτεμιάδης είπε: «Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού που θα έπρεπε. Κάποιες προσλήψεις που έγιναν δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες. Υπάρχει επίσης και το θέμα της αξιολόγησης. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τον κλάδο για χρόνια και το Υπουργείο Παιδείας με απειλές, εκβιασμούς και νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως και κινήσεις αυταρχικού τύπου, που μας αποκόπτουν από τον οποιοδήποτε διάλογο, προχωρά. Τα σοβαρά εκπαιδευτικά θέματα, όμως, δεν λύνονται με αστυνομικού τύπου ενέργειες. Ένα ακόμη θέμα που προβάλλουμε μέσα από την κινητοποίηση είναι ότι από το 2015 δεν έχουμε καμία μισθολογική εξέλιξη, όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι εργαζόμενοι γενικότερα. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της ακρίβειας οι μισθοί έχουν καταρρακωθεί».
Ο κ. Αρτεμιάδης είπε επίσης ότι υπάρχει και το ζήτημα με τις τρίμηνες συμβάσεις των εκπαιδευτικών, που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στα εργασιακά. «Για να καλύψει το Υπουργείο Παιδείας τις ανάγκες των σχολείων απέναντι στην πανδημία, άρχισε από πέρσι, περνώντας σχετική ρύθμιση, να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για τρεις μήνες. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί απολύονται μετά το τρίμηνο αν δεν υπάρχουν νέες ανάγκες. Μέχρι σήμερα είχαμε τους αναπληρωτές με εννεάμηνες συμβάσεις και τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Σήμερα έχουμε πλέον τους τριμηνίτες συναδέλφους και αύριο μπορεί να έχουμε συναδέλφους των 10 ή 20 ημερών».

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν ακόμα με την σημερινή κινητοποίηση, λύσεις σε προβλήματα όπως:
Η υποβάθμιση των υποστηρικτικών δομών (Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη) .Οι κλειστοί πίνακες διορισμών με ένα σύστημα που ο κλάδος έχει απορρίψει. Οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. (voucher 200 ευρώ). Η εγκατάλειψη των σχολείων σε επίπεδο υλικοτεχνικής και κτηριακής στήριξης. Αλλά και η αποψίλωση συνδικαλιστικών κατακτήσεων όπως ο θεσμός αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, οι άδειες για πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων αλλά και η επιχείρηση παρεμπόδισης της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των επιστημονικών τους ινστιτούτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έπειτα και από σύσκεψη με τις τρεις εκπαιδευτικές
Ομοσπονδίες (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) αποφάσισε την πραγματοποίηση σειράς δράσεων σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο που περιλαμβάνουν επισκέψεις σε σχολεία, συναντήσεις συνδικαλιστικών στελεχών, συνεντεύξεις τύπου, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων του χώρου της Παιδείας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κήρυξε για σήμερα στάσεις εργασίας, από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια, που γίνονται στις περιφέρειες της χώρας και στην Αθήνα, για την ανάδειξη των ζητημάτων της παιδείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ