Σχεδόν ολοκληρώθηκε η απεγκατάσταση της Ονειρούπολης

1
313

– Σε χρόνο ρεκόρ απομακρύνθηκαν φέτος οι κατασκευές
– «Θα ακολουθήσει η διαδικασία ανάθεσης των εργασιών για την αποκατάσταση του Δημ. Κήπου» σημείωσε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Αν. Δερματίδης


 

Συντομότερα ίσως και από τον χρόνο που ανέμεναν οι αρμόδιοι του Δήμου Δράμας, γίνεται η απεγκατάσταση των κατασκευών της Ονειρούπολης, διαδικασία που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί αφού έχουν απομείνει μόνο η εξέδρα των εκδηλώσεων και το σπιτάκι του Αη Βασίλη.
Κάποιες μικρές κατασκευές που είχαν γίνει δίπλα από το τελευταίο, αφαιρέθηκαν χθες, ενώ τα σπιτάκια της Ονειρούπολης έχουν μετακινηθεί στο σύνολό τους από τον Δημοτικό Κήπο. «Στόχος μας είναι να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου για να μπορέσει να αποδοθεί στον κόσμο ο Δημοτικός Κήπος» είχε τονίσει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας πριν από δύο εβδομάδες, στόχος που όπως όλα δείχνουν επιτυγχάνεται με αποτέλεσμα φέτος η Ονειρούπολη να μεταφερθεί από τον Δημοτικό Κήπο της Δράμας, σε χρόνο ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις.
Βέβαια οι εικόνες πλέον μετά την μετακίνηση των κατασκευών της Ονειρούπολης στον Δημοτικό Κήπο Δράμας μιλούν από μόνες του και είναι προφανές ότι η αποκατάσταση του Δημοτικού Κήπου θα πρέπει να ακολουθήσει το συντομότερο δυνατόν. Αυτό όμως σχεδιάζεται ήδη να γίνει αφού όπως είπε στα «Χ» χθες ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και πρασίνου κ. Ανέστης Δερματίδης, θα ακολουθήσει η διαδικασία για την ανάθεση των εργασιών που αφορούν την αποκατάσταση του Δημοτικού Κήπου της Δράμας. Οι διαδικασίες αυτές θα ξεκινήσουν με πόρους που προέρχονται από τον προϋπολογισμό του δήμου, όπως είπε. Στην φάση της αποκατάστασης θα αξιολογηθούν οι τυχόν ζημιές στον Δημοτικό Κήπο και τι πρέπει να γίνει για να αποκατασταθούν.
Οι ζημιές πάντως που προκαλούνται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Κήπο μετά τη λειτουργία της Ονειρούπολης είναι τελικά μάλλον αναπόφευκτες, ειδικά στην χλωρίδα του Δημοτικού Κήπου που κάθε χρόνο χρειάζεται ανανέωση, είτε με φύτευση καινούργιου γκαζόν είτε με στρώσιμο έτοιμου γκαζόν όπου απαιτείται, όπως ζημιές παρατηρούνται πολλές φορές και στους μηχανισμούς ποτίσματος, ειδικά στα σημεία όπου είχαν εγκατασταθεί βαριές κατασκευές της διοργάνωσης.
Δικαιολογημένη πάντως, τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών λόγω της εικόνας που παρουσίαζε ο δημοτικός κήπος μετά το πέρας της Ονειρούπολης, αφού μέχρι την αποκατάστασή του και ειδικά με τις βροχές παρουσίαζε εικόνα βάλτου και δημιουργούσε κακές εντυπώσεις στους επισκέπτες της πόλης. Φέτος και με δεδομένη την άμεση απεγκατάσταση των κατασκευών της Ονειρούπολης αναμένεται η αποκατάσταση του κήπου να γίνει συντομότερα, αν και τουλάχιστον οι εργασίες του πρασίνου, είναι φανερό ότι θα μπορέσουν να προχωρήσουν μόνο εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς , μετά το πέρας της ονειρούπολης , ο κήπος από φωτεινός τις μέρες λειτουργείας τις ονειρούπολης , μετατρέπετε σε σκοτεινό – απροσπέλαστο και ατημέλητο τοπίο !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ