Έτοιμος ο νέος σχολικός χώρος για το Ειδικό Νηπιαγωγείο

0
238

Απομένει να λυθεί το θέμα των μετακινήσεων των μαθητών


To νέο κτήριο που θα φιλοξενήσει στο Μοναστηράκι Δράμας το Ειδικό Νηπιαγωγείο Δράμας, είναι έτοιμο και στημένο με τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να λειτουργήσει.
Το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις μετακινήσεις των παιδιών προς το νέο σχολικό κτήριο, τόνισε χθες απαντώντας σε ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι το θέμα αυτό θα έχει λυθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Το σχολικό κτήριο που θα φιλοξενήσει στο εξής το Ειδικό Νηπιαγωγείο Δράμας, είναι το πρώην Νηπιαγωγείο Μοναστηρακίου που πλέον δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης ικανού αριθμού νηπίων και βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο Μοναστηρακίου.
Η μεταστέγαση των μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο νέο χώρο είχε αποφασιστεί το φθινόπωρο του 2022. Η κίνηση αυτή δρομολογήθηκε αφενός μεν για να αποσυμφορηθεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, στο κτήριο του οποίου στεγάζεται το Ειδικό Νηπιαγωγείο της Δράμας, αφετέρου δε για την αξιοποίηση του παλιού Νηπιαγωγείου Μοναστηρακίου.
Σε δηλώσεις για το θέμα αυτό, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας είχε επισημάνει στα “Χ” ότι: «Ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε ως Νηπιαγωγείο στο Μοναστηράκι. Πληροί τις προϋποθέσεις. Έχουμε μιλήσει ήδη με εκπροσώπους του δήμου και θα γίνουν δομικά οι κατάλληλες τροποποιήσεις, ενώ κάποια άλλα δομικά στοιχεία, όπως η απαραίτητη ράμπα υπάρχουν ήδη. Το κτήριο το εξέτασα προσωπικά εγώ, το εξέτασε η προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου, επίσης το είδαν και άλλοι εμπλεκόμενοι παράγοντες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες που είναι εξειδικευμένοι στον τομέα των παιδιών ειδικής αγωγής, το ενέκριναν, όπως και εγώ. Είναι ένα πολύ όμορφο σχολείο το οποίο θεωρώ ότι είναι κρίμα που ήταν κλειστό τόσο καιρό. Μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο. Το μόνο πρόβλημα ήταν με τη μεταφορά των παιδιών, αλλά και αυτό μπορεί να λυθεί με νέες συμβάσεις δωρεάν μεταφοράς με ταξί οι οποίες θα προκηρυχθούν”.
Πάντως ο νέος χώρος έχει αρκετά μεγάλες αίθουσες και παρέχει καλύτερες δυνατότητες διδασκαλίας για τα νήπια. Σε αντίθεση με τον χώρο που λειτουργεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.
Ωστόσο από πολίτες αλλά και εκπροσώπους φορέων το προηγούμενο διάστημα έχουν εκφραστεί και διαφωνίες για την κίνηση αυτή, καθώς όπως λένε τα νήπια θα αναγκαστούν να μετακινούνται εκτός πόλης για τα μαθήματα, όπως επίσης και ότι θα έπρεπε να υπάρξει άλλη λύση με την μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου σε χώρο πιο κοντά στο κέντρο του αστικού ιστού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ