«Σε 10 ημέρες θα μπουν στο στάδιο οι αθλητές»

1
1128

– Άρχισαν από χθες και πάλι τα έργα του ταρτάν στο στάδιο «Αλέκος Φρούσιος»
– Μιλούν στα «Χ» ο κ. Ιάσων Γκαζιάνης, εργολάβος του έργου, και ο κ. I. Κιοσσές, προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας


 

Θέμα ενός δεκαημέρου είναι πλέον –αν δεν υπάρξουν καιρικά προβλήματα– να παραδοθεί το νέο ταρτάν στο δημοτικό στάδιο «Αλέκος Φρούσιος», όπως εκτιμά ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δράμας. Τα έργα αλλαγής του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο άρχισαν και πάλι από χθες Τρίτη 18 Οκτωβρίου με τη μεταφορά και νέων υλικών που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση του έργου.
Το τμήμα που έχει απομείνει να καλυφθεί με ελαστικό τάπητα είναι έκτασης 1.500 τ.μ. και αφορά το πέταλο γύρω από το στρώμα του επί κοντώ και ένα τμήμα του διαδρόμου που βρίσκεται στη γωνία, δίπλα στις μπασκέτες του σταδίου. Ταυτόχρονα, απομένει να γίνουν και οι διαγραμμίσεις, αλλά και η τοποθέτηση του στρώματος στο επί κοντώ, που θα τοποθετηθεί αφού ολοκληρωθούν όλα τα υπόλοιπα. Αυτό ανέφερε χθες ο ανάδοχος του έργου κ. Ιάσων Γκαζιάνης, που επισκέφθηκε τον χώρο του έργου και μίλησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας.
Σχετικά με το έργο αλλαγής του ταρτάν, μιλώντας στα «Χ» και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, κ. Ιωάννης Κιοσσές, εκτίμησε ότι οι εργασίες που απέμειναν και άρχισαν εκ νέου χθες Τρίτη, θα τελειώσουν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, όπως τόνισε: «Περιμένουμε να δούμε πώς θα προχωρήσουν οι εργασίες αυτή την εβδομάδα. Προσωπικά, ευελπιστώ ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενδεχομένως το έργο του νέου ταρτάν θα έχει ολοκληρωθεί. Το στρώμα του επί κοντώ δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά αυτό θα μεταφερθεί όταν ολοκληρωθεί ο χώρος όπου θα τοποθετηθεί. Το ταρτάν, ωστόσο, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόλις γίνει η διαγράμμιση».
Ο ανάδοχος του έργου Ιάσων Γκαζιάνης, που μίλησε χθες στα «Χ», είπε ότι για την αλλαγή του ταρτάν έχει απομείνει το τμήμα του διαδρόμου στο πέταλο γύρω από το επί κοντώ και κάποια σημεία στις γωνίες του διαδρόμου. Πρόσθεσε ότι το κομμάτι του «πετάλου» γύρω από το επί κοντώ έχει ήδη στοκαριστεί, δηλαδή έχει τοποθετηθεί μία πολύ λεπτή στρώση πολυουρεθάνης που έχει σφραγίσει το υπόστρωμα. Ακολούθως, θα επιστρωθεί o κόκκος με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα που τοποθετείται στο στρώμα πολυουρεθάνης. Αυτό που θα απομείνει είναι η δουλειά του διαγραμμιστή, ο οποίος θα τελειώσει τη δουλειά του σε δύο ή τρεις ημέρες, για να ολοκληρωθεί το ταρτάν.
Σε ό,τι αφορά τη βαλβίδα του επί κοντώ, είπε ότι αυτό θα γίνει στη συνέχεια και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του στρώματος για το επί κοντώ. «Το στρώμα θα έρθει από την Ισπανία. Δεν έχει έρθει ακόμα, γιατί έχουμε δυσκολίες στις μεταφορές από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η ουσία, πάντως, είναι να τελειώσει καταρχάς ο τάπητας, για να μπουν οι αθλητές να αρχίσουν να τρέχουν και να χρησιμοποιηθεί το στάδιο. Τα μόνα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση είναι τα καιρικά. Δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρασία».
Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν από την έναρξη του έργου μέχρι σήμερα, ο κ. Γκαζιάνης είπε: «αυτές είχαν σχέση με τα καιρικά φαινόμενα, τις παραγγελίες υλικών, διότι λόγω της αύξησης των τιμών και της δυσκολίας να βρούνε πρώτες ύλες στα εργοστάσια, υπάρχουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις, αλλά και κάποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.
»Εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα βροχής, το έργο του ταρτάν είναι θέμα δέκα ημερών. Το ταρτάν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την επόμενη κιόλας ημέρα, μετά τη στρώση του. Το μόνο που θα απομείνει μετά είναι οι διαγραμμίσεις, οι οποίες είναι θέμα δύο ημερών» τόνισε ο ανάδοχος του έργου, επισημαίνοντας ότι, αν ο καιρός δεν δημιουργήσει προβλήματα, σε 10 ημέρες θα μπουν στο στάδιο οι αθλητές.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ