Πληροφορίες ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον ιατρών για το Ογκολογικό Τμήμα της Δράμας

1
3738

– Ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού αύριο Πέμπτη στο ισόγειο του διοικητηρίου
– Τι ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας στα «Χ»


Λέγεται ότι δεν υπάρχει συμμετοχή γιατρών στις αιτήσεις που ξεκίνησαν για την έγκριση οικολόγων, για το ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου της Δράμας, τόνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας κα Ευγενία Σαραφίδου το μεσημέρι της Δευτέρας. Η ίδια είπε πάντως ότι γίνονται προσπάθειες και ότι το ογκολογικό τμήμα είναι πλέον στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου με την υπογραφή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Το ογκολογικό ιατρείο που λειτουργεί ήδη στο Νοσοκομείο της Δράμας, μια φορά την εβδομάδα χάρη στον ογκολόγο κ. Δημήτρη Κασαράκη έχει σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές και έχουν ανοιχτεί πάνω από 700 φάκελοι ασθενών. «Φανταστείτε πόση ταλαιπωρία ασθενών έχουμε γλιτώσει με την λειτουργία του ογκολογικού κλινικού ιατρείου το οποίο θέλουμε να γίνει ογκολογική κλινική ή ογκολογικό τμήμα. Οι αρχές είναι υπέρ αυτής της άποψης και προσπαθούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι να ευοδωθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. Εμείς πάντα θα παλεύουμε για αυτό» δήλωσε η κα Σαραφίδου.
Η αναφορά της προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας, στο θέμα της προοπτικής λειτουργίας ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Δράμας, έγινε με αφορμή τις εκδηλώσεις ενημέρωσης που ετοιμάζει ο σύλλογος, καθώς ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του Μαστού.

Η κα Σαραφίδου τόνισε ότι αύριο Πέμπτη, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο ισόγειο του διοικητηρίου περιμένοντας τον κόσμο και ειδικά τις γυναίκες να προσέλθουν και να ενημερωθούν, παίρνοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και φορώντας το ροζ κορδελάκι που έχει καθιερωθεί ως σύμβολο κατά του καρκίνου του μαστού. Ένα σύμβολο που συμβολίζει την ελπίδα και θυμίζει ότι η πρόληψη σώζει ζωές.
«Πρέπει να έχουμε στο νου μας την πρόληψη. Το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά και θα το λέω μέχρι τέλους. Η πρόληψη σώζει ζωές, όχι μόνο στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού αλλά σε οποιαδήποτε μορφή καρκίνου. Να προσθέσω ότι στις 25 Οκτωβρίου που είναι ημέρα αφιερωμένη κατά του καρκίνου του μαστού, με τη βοήθεια του Δήμου Δράμας, θα φωταγωγηθεί με ροζ φωτισμό το παλιό δημαρχείο της πόλης. Μια ενέργεια αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που νόσησαν ή θα νοσήσουν από τον καρκίνο του μαστού. Θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι εκείνη την ημέρα θα πρέπει να προγραμματίζουν κάθε χρόνο προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού» δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Σαραφίδου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ