Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι προσλήψεις για τις φυλακές

1
1020

– Από 24 Οκτωβρίου η διαδικασία των υγειονομικών εξετάσεων, αθλητικών και ψυχομετρικών διαδικασιών
– Θ. Ξανθόπουλος στα «Χ»: «Οι φυλακές θα ανοίξουν μάλλον στις αρχές του 2023»


Αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ΑΣΕΠ, η ανακοίνωση για τη διενέργεια υγειονομικών εξετάσεων, αθλητικών και ψυχομετρικών δοκιμασιών των υποψηφίων για την πλήρωση 416 θέσεων που θα αρχίσουν 24 Οκτωβρίου γι’ αυτούς που θα στελεχώσουν καταστήματα κράτησης, μεταξύ αυτών και για το νέο κατάστημα κράτησης στο Νικηφόρο της Δράμας.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον των υγειονομικών, αθλητικών και ψυχοτεχνικών επιτροπών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για την τελευταία φάση της διαδικασίας πρόσληψης, από την οποία θα κριθεί κατά πόσο έχουν τις προϋποθέσεις για την κάλυψη αυτών των θέσεων.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κάθε υποψήφιος/α θα απασχολείται 3 ημέρες για την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εξέτασης από τις αντίστοιχες επιτροπές. Την πρώτη ημέρα θα υποβάλλεται σε εξέταση της υγειονομικής καταλληλότητας, τη δεύτερη ημέρα σε αθλητικές δοκιμασίες και την τρίτη σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Από τους υποψηφίους/ες όσοι κρίνονται ικανοί/ές κατά την πρώτη ημέρα εξέτασης της υγειονομικής καταλληλότητας, θα παρουσιάζονται για εξέταση στις αθλητικές δοκιμασίες ενώπιον της αθλητικής επιτροπής κ.ο.κ. Οι υποψήφιοι /ες που δεν θα κριθούν ικανοί/ες σε κάποια από τις δοκιμασίες, δεν θα συνεχίζουν την εξέταση τους στις υπόλοιπες. Για αυτούς το αποτέλεσμα της εξέτασης τους θα γνωστοποιείται αυθημερόν από την αντίστοιχη επιτροπή.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για την εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τόνισε ότι σε συνάντηση που είχε πριν από περίπου ένα μήνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, είχε δηλώσει ότι εντός του Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν τα ψυχομετρικά τεστ. «Έχουν κάνει τρία συνεργεία, όλα στην Αθήνα και θα προσπαθήσουν να τελειώσουν πολύ γρήγορα τη διαδικασία. Εκτιμούν ότι θα τελειώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Η δήλωση του κ. Οικονόμου ήταν ότι οι φυλακές θα ξεκινήσουν μέχρι τέλος του χρόνου. Εγώ εκτιμώ ότι αυτό είναι πολύ αισιόδοξο και ότι οι φυλακές θα ανοίξουν μάλλον στις αρχές του 2023. Τα αποτελέσματα των ψυχομετρικών- αθλητικών τεστ θα ανακοινωθούν στο ΦΕΚ και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα προσληφθούν» τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.
Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεών του στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, είχε μεταβεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, στα Καταστήματα Κράτησης Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών, στο Αγροτικό Κατάστημα Κασσανδρειας Χαλκιδικής αλλά και στο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας. Στην επίσκεψή του στο νέο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, δόθηκε η ευκαιρία να δρομολογηθεί η επίλυση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει η φυλακή με πλήρη στελέχωση. Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε την ίδια περίπου περίοδο ότι το σωφρονιστικό κατάστημα πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2022, με τη στελέχωσή του από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!