Σε αναμονή οι δήμοι Παρανεστίου, Δράμας και Ξάνθης για τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στην δρομολόγηση του τουριστικού τρένου

0
1046

Αναστάσιος Καγιάογλου στα «Χ»: Αναμένουμε τη συνάντηση στην Περιφέρεια, ο ΟΣΕ δεν είναι αντίθετος με το τουριστικό τρένο


Σε αναμονή για την επίτευξη συνάντησης με τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να προχωρήσει το αίτημα προς τον ΟΣΕ για τη λειτουργία τουριστικού τρένου στη διαδρομή μεταξύ Δράμας και Ξάνθης είναι οι τρεις δήμοι που συντονίστηκαν από τον Φεβρουάριο για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, δηλαδή οι δήμοι Παρανεστίου, Δράμας και Ξάνθης, όπως είπε  στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.
Ο κ. Καγιάογλου δήλωσε: «Ο Δήμος Παρανεστίου είναι σε εγρήγορση για τη συνέχιση αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία όμως θα πρέπει να γίνει σε συντονισμό με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθ’ υπόδειξη των ανθρώπων του ΟΣΕ. Το πράσινο φως έχει ήδη δοθεί από την διοίκηση του ΟΣΕ για τη λειτουργία ενός τουριστικού τρένου στη περιοχή. Αυτό που πρέπει να γίνει στην συνέχεια είναι να υπάρξει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο προκειμένου να προχωρήσει το εγχείρημα και αυτό αναμένουμε. Θα πρέπει να υπάρξει σύσσωμη προσπάθεια και στη συνέχεια συναντήσεις με τη διοίκηση ΟΣΕ. Θα χρειαστεί μια μικρή χρηματοδότηση από τους τρεις δήμους και την Περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου και με την συνδρομή του ΟΣΕ, αυτό το εκδρομικό τρένο να γίνει πραγματικότητα».
Όπως είπε ο Δήμαρχος Παρανεστίου στα «Χ», ο ΟΣΕ όχι μόνο δεν είναι αρνητικός σε αυτό το εγχείρημα, αλλά είναι και αυτός που έχει προτείνει την συγκεκριμένη ιδέα για την τουριστική διαδρομή. Αφού έτσι και αλλιώς θεωρεί ότι η γραμμή που σήμερα εξυπηρετεί κυρίως ανάγκες του ΝΑΤΟ παραμένει ανεκμετάλλευτη, από τους δήμους της περιοχής. Η άποψη των ανθρώπων της διοίκησης του ΟΣΕ είναι ότι η συγκεκριμένη γραμμή μπορεί να ανταποκριθεί για να αντέξει το φορτίο ενός τουριστικού τρένου.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου, πάντως, επεσήμανε ότι βρίσκεται σε αναμονή για τη συνάντηση που πρέπει να μεσολαβήσει με τη διοίκηση της Περιφέρειας και τον κ. Χρήστο Μέτιο, βήμα που εκτιμά ότι είναι απαραίτητο, για να προχωρήσει το όλο εγχείρημα, της τουριστικής αμαξοστοιχίας.
Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα βήματα αυτής της προσπάθειας έγιναν μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Παρανεστίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παρανεστίου Αναστάσιου Καγιάογλου, στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Δράμας και Ξάνθης, Χριστόδουλος Μαμσάκος και Μανώλης Τσέπελης, με τους συνεργάτες τους και τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Μανώλη Χατζόπουλο, με στόχο έναν κοινό σχεδιασμό ώστε η ευρύτερη περιοχή να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο. Ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση, αυτή τη φορά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας, το απόγευμα της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου με τους τρεις δημάρχους στον φιλόξενο χώρο του συλλόγου σιδηροδρομικών και φίλων σιδηροδρόμου «Ήφαιστος», όπου έγινε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο του «ΜΕΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Παναγιώτη Μακρόπουλο, για την προοπτική λειτουργίας ενός τουριστικού τρένου.
Το επόμενο βήμα είναι η συνάντηση με την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία άγνωστο για ποιο λόγο δεν έχει γίνει ακόμη ενώ θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι επαφές με την διοίκηση του ΟΣΕ για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Ωστόσο προς το παρόν φαίνεται ότι παρουσιάζεται μια καθυστέρηση, η οποία δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι προς όφελος αυτού του αξιόλογου εγχειρήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ