Σε αναμονή οι ιδιοκτήτες για τις προαναρτήσεις

0
1068

– Οι ιδιοκτήτες πρέπει να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που θα λάβουν
– Στο 90% ολοκληρώθηκε η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων κτηματογράφησης στη Δράμα

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων για τα ακίνητα που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, παρότι θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις των ακριβών ημερομηνιών από το Κτηματολόγιο.
Πάντως, όπως αναφέρουν στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» στελέχη του γραφείου κτηματογράφησης της Δράμας, η προανάρτηση είναι μία διαδικασία κοινοποίησης των στοιχείων για τα ακίνητα που επεξεργάστηκαν τα κτηματολογικά γραφεία, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να διορθώσουν τις ελλείψεις και τις παραλείψεις των δηλώσεών τους.
Μιλώντας στα «Χ» η υπεύθυνη του γραφείου κτηματογράφησης στη Δράμα, κ. Μύριαμ Γάνεμ, σημειώνει ότι το θετικό στοιχείο στην προανάρτηση είναι ότι αυτή γίνεται ατελώς και ο πολίτης δεν έχει επιβάρυνση. «Θα αποφευχθεί η μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες η οποία θα υπήρχε στις ενστάσεις. Δηλαδή, εάν ένας ιδιοκτήτης κατά την προανάρτηση διορθώσει κάποιες παρατυπίες ή λάθη του, θα μπορεί να το πράξει ατελώς και θα αποφύγει την ταλαιπωρία που θα υπάρξει κατά την ανάρτηση» εξηγεί η κα Γάνεμ.
Η περιοχή μας μετά την προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων θα συνεχίσει να είναι σε καθεστώς επεξεργασίας τους, μέχρι να αρχίσει η ανάρτηση. Όσον αφορά το στάδιο της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων, αυτή θα γίνει μέσω χρονοδιαγράμματος και υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022, εκτός αν το χρονοδιάγραμμα αυτό επηρεαστεί λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, η επεξεργασία των στοιχείων που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Δράμας είναι μία διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε σε ποσοστό γύρω στο 90%, όπως είπε η κα Γάνεμ.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν για διορθώσεις των στοιχείων τους ακόμα και στο στάδιο της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων, συμπληρώνει η κα Γάνεμ και προσθέτει: «Ο μεγαλύτερος φόρτος των γραφείων κτηματογράφησης στη Δράμα και τις υπόλοιπες περιοχές θα παρουσιαστεί κατά το στάδιο των αναρτήσεων, διότι τότε θα εμφανιστούν και τα αποτελέσματα της κτηματογράφησης. Για παράδειγμα, μπορεί να φανεί ότι ένας ιδιοκτήτης προκρίνεται σε ένα δικαίωμα και κάποιος άλλος που έχει δηλώσει το ίδιο δικαίωμα να απορρίπτει το δικαίωμά του. Στη φάση της ανάρτησης των στοιχείων, ο ιδιοκτήτης γνωρίζοντας τι έγγραφα υπάρχουν για το τεμάχιό του θα μπορεί να προβεί στη διαδικασία διόρθωσης του λάθους του. Ουσιαστικά, οι διορθώσεις γίνονται στο στάδιο των αναρτήσεων. Οι προαναρτήσεις ουσιαστικά γίνονται για να αποσυμφορήσουν το στάδιο των αναρτήσεων. Όταν η διαδικασία του κτηματολογίου κλείσει, οι ιδιοκτήτες θα έχουν ως μοναδική οδό διόρθωσης των στοιχείων τη νομική οδό. Για τον λόγο αυτό, θα είναι καλό ο κόσμος να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων που θα λάβει, για να μην φθάσει στο σημείο να χρησιμοποιήσει τη νομική οδό μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Το κλείσιμο της διαδικασίας για την περιοχή θα αποφασιστεί από την υπηρεσία «Κτηματολόγιο» σε ένα εύλογο και μεγάλο διάστημα μετά το πέρας της διαδικασίας των αναρτήσεων».
Για την προανάρτηση των στοιχείων των ακινήτων τους, οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν μέσω email και μηνυμάτων. Θα ακολουθήσει το στάδιο της ανάρτησης, κατά το οποίο θα παραλάβουν τα στοιχεία τους με φάκελο στο σπίτι και θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν εάν προκρίθηκε ή απορρίφθηκε το όποιο δικαίωμά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ