Σε χρήση από σήμερα ο κόμβος Ξηροποτάμου

0
2892

Προχωρά ο σχεδιασμός για έργα βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή του εργοστασίου της Σοφτεξ, στον Μυλοπόταμο και το Μικροχώρι

Σε πλήρη χρήση παραδίδεται από σήμερα το έργο του κυκλικού κόμβου Ξηροποτάμου, όπως επεσήμανε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Ο ίδιος απαίτησε την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία παρότι η συμβατική προθεσμία για την υλοποίηση του λήγει τον Αύγουστο του 2021. Η λειτουργία του κόμβου, προϋπολογισμού μελέτης 850.000 ευρώ, βελτιώνει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στη βορειοδυτική έξοδο της πόλης και επιτρέπει πλέον την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων. Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκαν ήδη οι εργασίες για τον σχηματισμό των απαραίτητων διαγραμμίσεων στο οδόστρωμα που άρχισαν να υλοποιούνται το Σάββατο ενώ παράλληλα έχει τοποθετηθεί και η απαιτούμενη σηματοδότηση. Ταυτόχρονα, υλοποιήθηκε και το έργο απορροής των ομβρίων που αποτελούσε χρόνιο πρόβλημα στην περιοχή.


Το έργο που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο, θα είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα εάν οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες και δεν προέκυπταν προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν και είχαν να κάνουν με τα δίκτυα της ΔΕΥΑΔ στο σημείο των έργων, όπως επισημάνθηκε στα “Χ” από την πλευρά των εργολάβων που έχουν αναλάβει το έργο. Η αντιμετώπιση των απρόβλεπτων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν με τα υπόγεια δίκτυα της ΔΕΥΑΔ καθυστέρησε την υλοποίηση του έργου τουλάχιστον κατά ένα μήνα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του κόμβου, ενώ προβλήματα στην ταχύτητα των έργων δημιούργησε και η κλίση του εδάφους που είχε ως συνέπεια την συγκέντρωση λάσπης στον χώρο των εργασιών για ένα μεγάλο διάστημα.
Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι πια έχει απομείνει μόνο ένα μικρό τμήμα ασφαλτόστρωσης στην έξοδο του κόμβου προς την Προσοτσάνη και το Νευροκόπι, το οποίο θα υλοποιηθεί στη συνέχεια, όπως ανέφεραν οι κατασκευαστές του έργου στα “Χ” ενώ απομένουν και κάποια ακόμη συνοδευτικά έργα τα οποία ωστόσο δεν αφορούν την διέλευση των οχημάτων και θα υλοποιηθούν παράλληλα.
Το έργο συμβαδίζει με την τάση που επικρατεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου οι φωτεινοί σηματοδότες έχουν εξαλειφθεί καθώς από τη μια πλευρά αποτελούν αιτίες τροχαίων ατυχημάτων όταν δεν λειτουργούν και από την άλλη προσθέτουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση κάθε φορά που προκύπτει βλάβη στους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, είχε εξηγήσει σε προηγούμενες δηλώσεις του στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Οι κυκλοφοριακές βελτιώσεις σε Μυλοπόταμο, Σόφτεξ και Μικροχώρι
Οι βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο του Νομού Δράμας θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των «Χ», μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για το έργο του νέου κυκλικού κόμβου που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του εργοστασίου Σόφτεξ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου ολοκληρώνεται από τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και η μελέτη του κυκλικού κόμβου που θα γίνει στον Μυλοπόταμο. Την ίδια ώρα, έργα βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας ετοιμάζονται και για τον οδικό άξονα Δράμας – Μικροχωρίου ενώ, νέοι κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευαστούν και στο πλαίσιο της ανακατασκευής της ανατολικής εισόδου της πόλης. Επισημαίνεται ότι οι τρεις επιπλέον νέοι κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευαστούν επί της 1ης Ιουλίου και θα αντικαταστήσουν αντίστοιχα τρεις φωτεινούς σηματοδότες, στο πλαίσιο του έργου που σχεδιάζεται για την ανακατασκευή της ανατολικής εισόδου της πόλης από την Καβάλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ