Σε διαγωνισμό η νέα παιδική χαρά στον Δημοτικό Κήπο Δράμας

0
1124

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου συνολικού προϋπολογισμού ποσού 568.000 ευρώ

Στη φάση του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου περνά η κατασκευή της παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 568.000 ευρώ, το οποίο αναλύεται σε ποσό 207.155 ευρώ από χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου» και σε ποσό 380.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Δράμας.
Συγκεκριμένα το έργο αφορά την κατασκευή νέας παιδικής χαράς στον χώρο όπου υπήρχε η παλιά και πλέον αποξηλωμένη εντός του Δημοτικού Κήπου της Δράμας, πίσω από το ξενοδοχείο Ξενία. Λόγω της θέσης όπου θα γίνει η νέα παιδική χαρά, παρουσιάζονται σημεία όπου υπάρχει υψηλή στάθμη υπόγειων νερών και λάσπης λόγω της πισίνας που υπήρχε παλαιότερα. Για τον λόγο αυτό, στη μελέτη του έργου προβλέπεται η δημιουργία δικτύου στραγγιστηρίων συλλογής και αποστράγγισης των νερών.
Στη νέα παιδική χαρά προβλέπεται να τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα γυμναστικής με δυνατότητα εξυπηρέτησης διαφόρων ηλικιακών ομάδων και παιδιών ΑμεΑ, υποδομή ελαστικού δαπέδου και παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, πινακίδες, φωτιστικά LED, μεταλλική περίφραξη που εμποδίζει την ανεξέλεγκτη πρόσβαση κλπ. Τα όργανα που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν για τα νήπια στη νότια και ανατολική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου είναι μία τετραθέσια κούνια, οκταθέσια τραμπάλα, πολυσύνθετο θεματικό όργανο, όργανο ισορροπίας, διαδραστικό θεματικό παιχνίδι και ελαστικό παιχνίδι. Για τα μεγαλύτερα παιδιά στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθούν τετραθέσια κούνια, εναέρια τραμπάλα – ταλάντωση, πολυσύνθετο όργανο αναρρίχησης, σύνθετο όργανο αναρρίχησης, τραμπολίνο, φωτεινό παιχνίδι ελατήριο και πολυέδρα αναρρίχησης. Στην περιοχή για ΑμεΑ, στα νοτιοανατολικά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθεί ένας μύλος για αμαξίδιο, τραμπάλα για αμαξίδιο και κούνια για αμαξίδιο.
Η νέα παιδική χαρά στον Δημοτικό Κήπο αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των γονέων, ειδικά στην περιοχή του κέντρου της πόλης, αφού εδώ και αρκετό καιρό η παλιά παιδική χαρά έχει αποξηλωθεί και δεν υφίσταται κατάλληλος χώρος ψυχαγωγίας για τα παιδιά στο σημείο αυτό της πόλης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Καψημάλης, έχει δηλώσει στα «Χ» ότι, πέραν της παιδικής χαράς του Δημοτικού Κήπου, έξι νέες παιδικές χαρές ολοκληρώνονται και παραδίδονται αυτό το διάστημα στον Δήμο Δράμας. Πρόκειται για την παιδική χαρά Αμπελοκήπων, την παιδική χαρά Στενήμαχου, την παιδική χαρά στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, την παιδική χαρά των Εργατικών Κατοικιών Αρκαδικού, την παιδική χαρά Αρκαδικού στην οδό Θάσου και την παιδική χαρά Χωριστής. Η κατασκευή της παιδικής χαράς της οδού Θάσου είναι σε πιο πρώιμο στάδιο, ενώ οι υπόλοιπες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, όπως έχει διευκρινίσει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, προσθέτοντας ότι θα προχωρήσει στο στάδιο της δημοπράτησης και η παιδική χαρά της οδού Ζάπα στη Νέα Κρώμνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ