Από εβδομάδα η αλλαγή του ταρτάν στο «Αλ. Φρούσιος»

0
1579

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να παραδοθεί το έργο

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο της Δράμας “Αλέκος Φρούσιος”.
Στο διάστημα αυτό θα εγκατασταθεί ο εργολάβος που θα υλοποιήσει την ανακατασκευή του ταρτάν, όπως είπε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Καψημάλης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το έργο της αντικατάστασης του ταρτάν θα ολοκληρωθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων εντός του Σεπτεμβρίου.
O αγωνιστικός χώρος του στίβου δεν είναι κατάλληλος για τη διεξαγωγή αγώνων, γιατί υπάρχουν τμήματα του ταρτάν, στην ευθεία των 100 μέτρων, που χρήζουν αποκατάστασης για την αποφυγή μικροατυχημάτων.
H διαδικασία της υλοποίησης του έργου της αντικατάστασης του ταρτάν έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά έργο κόστους 600.000 ευρώ το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει πλήρης αντικατάσταση του ταρτάν και όχι μόνο, στο δημοτικό στάδιο.
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο όπως έχει τονίσει ο κ. Καψημάλης, περιμένουν οι σύλλογοι. Υπενθυμίζεται ότι το έργο επρόκειτο να αρχίσει μετά την άνοιξη διότι απαιτεί καλές καιρικές συνθήκες. Εκ των πραγμάτων υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση η οποία οφειλόταν σε διάφορες συγκυρίες. Η υλοποίηση του έργου παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος το οποίο προέβλεπε ότι το έργο θα έχει τελειώσει τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα με το έργο προβλέφθηκε και η τοποθέτηση νέου στρώματος για το αγώνισμα του ‘επί κοντώ’.
Πρέπει να υπογραμμισθεί ότι από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας εγκρίθηκε και η μελέτη προϋπολογισμού 4.735.000 ευρώ που αφορά την ανακατασκευή των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Δράμας και είναι δωρεά από τον κ. Άρη Θεοδωρίδη. Το σύνολο του κατασκευαστικού μέρους του έργου, που θα αλλάξει τα δεδομένα στο δημοτικό στάδιο “Αλέκος Φρούσιος”, υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ και υποβλήθηκε από τον Δήμο Δράμας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” προκειμένου να τύχει χρηματοδότησης.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι για το Δημοτικό Στάδιο Δράμας «Αλ. Φρούσιος» έχει δοθεί άδεια λειτουργίας υπό όρους (προσωρινή) από τον Δήμο Δράμας ως τις 31 Αυγούστου, με απόφαση του τμήματος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να χορηγηθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας για το γήπεδο ποδοσφαίρου και τον στίβο, για την υπαίθρια εγκατάσταση με θεατές κατηγορίας Β2, για προπονήσεις και αγώνες στο άθλημα του ποδοσφαίρου και για προπονήσεις μόνο στα αθλήματα του στίβου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ