Δίπλα στο Νοσοκομείο Δράμας και πάλι ο Δήμος Νευροκοπίου

0
2794

Αποφάσισε να δωρίσει εξοπλισμό και αντιδραστήρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Δωρεάν ιατροφαρμακευτικό υλικό και εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας θα διαθέσει ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Πιο συγκεκριμένα, με απόφασή του θα προχωρήσει στην ανάθεση προμήθειας αντιδραστηρίων για την διενέργεια εξετάσεων μοριακού έλεγχου PCR, εκτιμώμενου κόστους 26.502 ευρώ, για 1.344 αντιδράσεις. Επίσης θα προχωρήσει στην προμήθεια δυο μεγάλων ψυγείων για την κάλυψη των αναγκών του εμβολιαστικού κέντρου και του Βιοπαθολογικού Τμήματος, εκτιμώμενου κόστους 10.000 ευρώ.
Η εν λόγω προμήθεια είναι απαραίτητη για την αποθήκευση των συγκεκριμένων αντιδραστηρίων και των εμβολίων, τα οποία καθημερινά είναι όλο και περισσότερα, λόγω του μεγάλου αριθμού εμβολιαζόμενων στο Γ.Ν. Δράμας, στο οποίο λειτουργούν δυο εμβολιαστικές γραμμές, από τις 8 το πρωί έως 8 το βράδυ, με μέσο όρο εμβολιαζόμενων, τον τελευταίο μήνα, 180 άτομα την ημέρα.
Επίσης ο Δήμος Νευροκοπίου θα προχωρήσει στην προμήθεια ενός εργαστηριακού μικροσκοπίου κατάλληλου για ιστολογικά παρασκευάσματα, κόστους 11.200 ευρώ αλλά και στην προμήθεια ενός κλιβάνου 17 λίτρων, κόστους 4.000,00 ευρώ. Το συνολικό κόστος της υποστήριξης που θα προσφέρει, για ακόμη μια φορά στο Νοσοκομείο της Δράμας ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, ανέρχεται σε 51.702 ευρώ.
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νευροκοπίου, κατά τη διάρκεια της οποίας λήφθηκε η σχετική απόφαση, ο προεδρεύων και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Αμαραντίδης είπε ότι οι ανάγκες αφορούν άμεσα την πανδημία που προέκυψε και αντιμετωπίζεται για παραπάνω από ένα χρόνο τώρα. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού, η επιχείρηση « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», σε συνδυασμό με τον προληπτικό έλεγχο και την τήρηση των μέτρων προστασίας, αποτελούν τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς οι ανάγκες είναι άμεσες και επιτακτική η εξασφάλιση των ειδών, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της πανδημίας.
Η κίνηση αυτή έγινε, με βάση και το σκεπτικό, ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο και η δωρεά του εξοπλισμού και των υλικών θα συμβάλει στην επιτυχία του προγράμματος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τον εμβολιασμό όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού πολιτών, ενώ θα συντελέσει και στην μείωση της διασποράς της νόσου COVID-19 και την ταχύτερη και ασφαλέστερη επιστροφή στην κανονικότητα.
Υπενθυμίζεται ότι και τον Νοέμβριο του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Νευροκοπίου αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και συγκεκριμένα στη δωρεά αναλωσίμων για 1.296 αντιδράσεις (extraction and detection) συνολικού κόστους 27.090 ευρώ. Τα αντιδραστήρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν μαζί με αυτά που αποφάσισε να δωρίσει ο Δήμος Δράμας για εξετάσεις PCR που γίνονται για την ανίχνευση ασθενών με covid.
Η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από τον Δραμινό Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο και τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, όπως έχει κάνει γνωστό στα “Χ” ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι στα τέλη Ιουνίου του 2021, σε δηλώσεις του στα “Χ” ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Γιάννης Παπαδόπουλος είχε επισημάνει ότι σταμάτησε η διεξαγωγή εξετάσεων PCR για τον έλεγχο της covid-19 στο Νοσοκομείο της Δράμας, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Οι εξετάσεις έπαψαν να γίνονται και οι δειγματοληψίες για τη διενέργεια ελέγχου των PCR τεστ, όπως είχε δηλώσει, στέλνονται πλέον στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Η λήψη των αποτελεσμάτων, είχε τονίσει, καθυστερεί περισσότερο από 4 ημέρες, αν όχι παραπάνω, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, που τα αποτελέσματα των ελέγχων γίνονταν γνωστά από το PCR του Νοσοκομείου της Δράμας την ίδια ημέρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here