Σε διαγωνισμό οδεύει το έργο της παροχής υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Παρανεστίου

0
2468

Αφορά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για απομακρυσμένους κατοίκους του Δήμου Παρανεστίου

Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την υλοποίηση του έργου παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για απομακρυσμένους κατοίκους του Δήμου Παρανεστίου, μετά και την έγκριση του διαγωνισμού και των όρων δημοπράτησης από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Παρανεστίου στις 18 Οκτωβρίου. Το έργο με την ονομασία «SMART_MED» είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A «Greece-Bulgaria 2014-2020».
Το πρόγραμμα «SMART MED» θα εφαρμοστεί εκ νέου στον Δήμο Παρανεστίου, προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή ιατρικής φροντίδας σε κατοίκους απομακρυσμένων χωριών με ιατρικούς επισκέπτες, γενικούς ιατρούς, παθολόγους, καρδιολόγους και νοσηλευτές. Όπως είχε επισημάνει σε δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε πρώτη φάση, ωστόσο λόγω της υγειονομικής κρίσης δεν υλοποιήθηκε όπως θα ήθελε ο Δήμος Παρανεστίου, καθώς εμφανίστηκαν αναπόφευκτες δυσχέρειες στις συναντήσεις με τους κατοίκους του Δήμου Παρανεστίου.
Διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Παρανεστίου διεξήγαγε ήδη τον απαιτούμενο διαγωνισμό και έλαβε απόφαση του Δ.Σ. περί κατακύρωσής του στον ανάδοχο του έργου. Όμως, στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας της εν λόγω απόφασης, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης, με την υπ αριθμό 151981/23-07-2021 απόφασή του, ακύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Έτσι, συντάχθηκε εκ νέου η μελέτη για την παροχή της υπηρεσίας και συγκροτήθηκε η αρμόδια επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού, αποτελούμενη από υπαλλήλους του Δήμου Παρανεστίου, οι οποίοι διατέθηκαν στο ΝΠΔΔ για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει πολύ σημαντική στόχευση που δεν είναι άλλη από την παροχή ιατρικής φροντίδας σε απομακρυσμένες περιοχές. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα γίνονται επισκέψεις από ιατρούς σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Παρανεστίου. Οι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα διαθέτουν όλο τον φορητό εξοπλισμό (υπερήχους, καρδιογράφους κλπ.) που απαιτείται για τις εξετάσεις που θα διεξάγουν στους κατοίκους και κατόπιν ραντεβού θα επισκέπτονται τους κατοίκους. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε εντός του 2020 για πρώτη φορά στον Δήμο Παρανεστίου μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG και, πέραν των άλλων, περιλάμβανε την προμήθεια ενός κατάλληλου οχήματος τύπου βαν, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προγράμματος και την μεταφορά των γιατρών.
Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που σχετίζεται με την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας και συγκεκριμένα παροχή προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, η οποία εγκρίθηκε και θα υλοποιηθεί για δεύτερη φορά, στα όρια του Δήμου Παρανεστίου. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε μία περιοχή όπου τα προβλήματα των υπηρεσιών υγείας είναι ήδη καταγεγραμμένα και αφορούν ελλείψεις οι οποίες δυσχεραίνουν την πλήρη πρόσβαση των κατοίκων σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του ΕΣΥ.
Η πρώτη φάση του προγράμματος έχει αρχική διάρκεια επτά μηνών, ωστόσο όπως ήταν αναμενόμενο ο Δήμος Παρανεστίου ζήτησε να εφαρμοστεί και δεύτερη φάση του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!