Σε διαγωνισμό προχωρά ο Δήμος Δράμας για τον δρόμο του σκοπευτηρίου όπου προπονείται η Άννα Κορακάκη

1
1585

– Αιχμές για την τριετή καθυστέρηση από την αντιπολίτευση
– Τι λένε στα «Χ» ο κ. Μιχάλης Μλεκάνης και η κα Παρθένα Κιόρτεβε


Σε διαγωνισμό για την κατασκευή του δρόμου προσπέλασης για το νεοανεγερθέν σκοπευτήριο στο αγρόκτημα Καλλιφύτου, όπου προπονείται η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Δράμας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 130.000 ευρώ και είναι απαραίτητο όχι μόνο για την διεθνή Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αλλά και για τη διοργάνωση τουρνουά που θα μπορούσαν να γίνουν εκεί αλλά δεν ήταν εφικτό λόγω της κατάστασης του δρόμου. Υπενθυμίζεται ότι το σκοπευτήριο ήταν δωρεά της ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ και του προέδρου της κ. Άρη Θεοδωρίδη και παραχωρήθηκε προς τιμή της Άννας Κορακάκη που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική σκοποβολή αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, με τις συνεχείς διακρίσεις της.
Η απόφαση του Δήμου Δράμας να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την υλοποίηση του δρόμου προσπέλασης μέχρι το σκοπευτήριο, είναι μια θετική εξέλιξη, ωστόσο το θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές μέχρι σήμερα τη δημόσια συζήτηση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων. Τα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας προσπάθησαν να καταγράψουν τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων και βέβαια της Δημοτικής Αρχής. Παρόλα αυτά η επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Καψημάλη, ήταν για πολλοστή φορά αδύνατη. Για τον λόγο αυτό και δεν καταγράφηκε και η άποψη της Δημοτικής Αρχής.
Μιλώντας πάντως στα «Χ» για την απόφαση του Δήμου Δράμας, να προχωρήσει στον διαγωνισμό για την υλοποίηση του δρόμου προσπέλασης προς το σκοπευτήριο, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μιχάλης Μλεκάνης τόνισε ότι το έργο είχε αποφασιστεί να γίνει από το 2019, κατά προτεραιότητα. «Θέσαμε το θέμα πάρα πολλές φορές και φυσικά υπήρξε και δυσαρέσκεια από την Άννα Κορακάκη για το γεγονός ότι υπήρχε αυτή η καθυστέρηση. Όπως με είχαν πληροφορήσει, ήθελαν να διοργανώσουν και τουρνουά στο σκοπευτήριο, αλλά χωρίς δρόμο δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Το σκοπευτήριο ήταν δωρεά του κ. Άρη Θεοδωρίδη και λειτουργούσε από το 2019, αλλά δρόμος προσπέλασης δεν υπήρχε, για να αποκτήσει και κάποια επισημότητα ως αθλητική εγκατάσταση, για να μπορέσουν να κληθούν ξένοι αθλητές και να γίνουν αγώνες. Η καθυστέρηση που υπήρξε από την Δημοτική Αρχή για τον δρόμο προσπελασιμότητας, είναι απαράδεκτη, σε συνδυασμό με τη στάση που έχει κρατήσει αυτή η δημοτική αρχή, απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και δυο φορές Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, γιατί δεν έδειξε να καταλαβαίνει, πόσο σημαντικό ήταν για τη Δράμα, να έχει μια αθλήτρια όπως η Άννα Κορακάκη. Αν συνδέσουμε και το παρελθόν, από τότε που στέφθηκε Ολυμπιονίκης, με το γκρέμισμα του παλιού σκοπευτηρίου και τις παλινωδίες για το πως θα τιμήσουμε την αθλήτρια, μπορούμε να πούμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο».
Για το ίδιο θέμα, η υποψήφια δήμαρχος της δημοτικής παράταξης «Project για τη Δράμα» κα Παρθένα Κιόρτεβε, τόνισε στα «Χ»: «Ένα από τα πολλά έργα στα οποία βλέπουμε μια τεράστια καθυστέρηση, όσον αφορά την εκτέλεσή τους από τη Δημοτική Αρχή είναι και ο δρόμος προς το σκοπευτήριο όπου προπονείται η Άννα Κορακάκη στην Καλλίφυτο. Ένα έργο για το οποίο υπάρχουν χρήματα από το 2019, καθυστερεί εδώ και τρία χρόνια. Θα έλεγα ότι αυτή η καθυστέρηση δείχνει ασέβεια προς την μεγάλη μας Ολυμπιονίκη. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν μπορέσαμε ως δήμος, τόσο καιρό, να ολοκληρώσουμε το έργο του δρόμου που οδηγεί προς το σκοπευτήριο. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να προσφέρει ο δήμος για την προσφορά της στην κοινωνία της Δράμας. Ακόμη και σε αυτό το μικρό έργο διαπιστώνουμε μια τεράστια καθυστέρηση. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να ολοκληρώσει έργα σημαντικά για τους πολίτες και πολύ περισσότερο για ξεχωριστούς ανθρώπους που τιμούν τη Δράμα παγκοσμίως».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!