Υπάρχει έλλειμμα σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους στη δημόσιες δομές της Δράμας

1
6519

– Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στην 1η Τ.ΟΜ.Υ. Δράμας
– Τα προβλήματα από τις πολλαπλές κρίσεις αυξάνονται και δεν είναι μόνο οικονομικά


Σε ανθρωπιστική δράση και πιο συγκεκριμένα σε συλλογή ρούχων, συσκευασμένων τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής, με σκοπό τη διανομή σε ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες, προχωρά το διάστημα από έως 2/12/2022 η 1η Τ.ΟΜ.Υ. Δράμας.
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν σε άτομα, οικογένειες, συλλόγους του νομού Δράμας το χρονικό διάστημα 19/12/2022 έως 23/12/2022. Τον συντονισμό έχει αναλάβει η κοινωνική λειτουργός της δομής, Νίκη Τσολακίδου, η οποία μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας δηλώνει ότι τα υλικά αυτά συγκεντρώνονται εν όψη των Χριστουγέννων, για τις οικογένειες που έρχονται στην Τ.ΟΜ.Υ. και μας ζητούν συγκεκριμένη βοήθεια. Θα συγκεντρώσουμε λοιπόν ρούχα και τρόφιμα και θα τα μοιράσουμε. Συγκεκριμένα συγκεντρώνουμε ρούχα σε καλή κατάσταση, τρόφιμα συσκευασμένα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής».
Όπως εξηγεί η κα Τσολακίδου, οι άνθρωποι της Τ.ΟΜ.Υ. στα τρία χρόνια της, έκαναν διάφορες δράσεις σε άλλους χώρους. Μέχρι πρόσφατα δεν επιτρεπόταν η συγκέντρωση τέτοιας βοήθειας για κοινωνικούς σκοπούς, αλλά τώρα πλέον αυτό μπορεί να γίνει. Προσθέτει δε ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε και επειδή η ζήτηση που υπήρχε ήταν πολύ μεγάλη. «Υπάρχει πολύς κόσμος που έρχεται εδώ και ζητά βοήθεια. Υπάρχουν ακόμη και άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Παλαιότερα επικοινωνούσα με την Ένωση Κυριών, προσπαθώντας να βρω πράγματα. Τώρα αποφασίσαμε να κάνουμε ότι μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις».
Η ίδια επισημαίνει ότι εκτός από την οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει φαίνεται να έχουν αυξηθεί και οι ανάγκες για ψυχολογική στήριξη, κάτι που όπως αναφέρει άρχισε να διαπιστώνεται εντονότερα μετά την εμφάνιση της πανδημίας και την καραντίνα. «Συναντούμε περισσότερη βία και περισσότερα ενδοοικογενειακά προβλήματα. Οι ανάγκες για ψυχολογική υποστήριξη έχουν αυξηθεί και δεν έχουμε ψυχολόγους στις δημόσιες δομές όπως δεν έχουν απομείνει και ψυχίατροι σε αυτές πλην ενός. Αυτό είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν…».
Σχετικά με την πρωτοβουλία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτή γίνεται στο κτίριο της Τ.ΟΜ.Υ. Δράμας που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Σαγγαρίου 33 & Ραιδεστού γωνία, σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο και η δράση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ