Εργαζόμενοι και μη, διαμαρτυρήθηκαν ενωμένοι για την ακρίβεια στην πλατεία Ελευθερίας

0
780

Δεν έλειψαν και οι εντάσεις, που ευτυχώς ξεπεράστηκαν γρήγορα


 

Μεγαλύτερη σε όγκο από τις προηγούμενες φορές ήταν η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης στην πόλη της Δράμας, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την οποία κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για το πρόβλημα της ακρίβειας που πλήττει εργαζόμενους και μη.
Οι δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε κάθε φορά στη Δράμα σε αυτές τις περιπτώσεις, φέτος ενώθηκαν σε μία και αυτό έδωσε περισσότερο παλμό και όγκο στην απεργιακή κινητοποίηση, αλλά από την άλλη πλευρά δημιούργησε και εντάσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
Στις 11 πρωί της Τετάρτης έγιναν δύο προσυγκεντρώσεις, η πρώτη στο Εργατικό Κέντρο Δράμας και η δεύτερη στην πλατεία Ελευθερίας, που ενώθηκαν στις 11.30’ στην πλατεία Ελευθερίας. Ακολούθησαν ομιλίες και χαιρετισμοί εκπροσώπων των εργαζομένων και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας, κ. Γιώργος Σαβρίδης, στη διάρκεια της ομιλίας του, που μάλιστα συνοδεύτηκε και από κάποιες εντάσεις, επεσήμανε: «O χειμώνας είναι δύσκολος. Οι μισθοί δεν φθάνουν. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι συνταξιούχοι, οι εργάτες και οι μικροεπαγγελματίες. Υπάρχουν αυξήσεις σε όλες τις παροχές, στη ΔΕΗ, στην ύδρευση, στα είδη των σούπερ μάρκετ. Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για δέκα ημέρες. Τα προβλήματά μας είναι ίδια. Αυτή η πόλη έπρεπε να έχει σήμερα 80.000 απεργούς. Να είναι όλοι στους δρόμους, για να περάσουμε στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι μετά από αυτά που έχουμε υποστεί, σε δέκα χρόνια μνημονίων, δύο χρόνων υγειονομικής κρίσης και ενός σχεδόν χρόνου οικονομικής κρίσης, δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να μας λένε ότι οι αυξήσεις στους μισθούς θα είναι βάσει του πληθωρισμού. Θα ήθελα να πω στον πρωθυπουργό και στον Υπουργό Εργασίας: έχει ρωτήσει κανένα νέο παιδί που προσπαθεί να επιβιώσει, πώς μπορεί να τα βγάλει πέρα με 500 και με 700 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση, και με 10 ώρες δουλειά; Αυτά τα ξέρουμε όλοι. Καλά είναι τα κόμματα, αλλά στον αγώνα θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι… Είναι πολλά αυτά που πρέπει να πούμε. Αλλά στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση τα αιτήματα είναι συγκεκριμένα. Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά της ακρίβειας και μάλιστα σύντομα. Πώς θα γεμίσει το καλάθι της νοικοκυράς, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις είναι ίδια με αυτή την ακρίβεια; Μία μικρή αύξηση που είπε ο πρωθυπουργός ότι θα μας δώσει τον Ιανουάριο του 2023, θα πρέπει να την επανεξετάσει, γιατί τα 30 ευρώ αύξηση σε αυτά που περνούν οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα είναι αστεία».

Να σημειωθεί ότι χαιρετισμούς στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυναν αρχικά μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας και εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων, όπως μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου, η πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών Δράμας, η Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΔ, οι πρόεδροι των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Δράμας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας και τέλος ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, αποφάσισε να προτείνει στα μέλη του κλείσιμο των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, την ίδια ημέρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ