Σε εγρήγορση το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δράμας

0
1137

Τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκε και η σύγκλιση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου

Σε εγρήγορση είναι το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δράμας, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε και η σύγκλιση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα που υπάρχει και να εντοπιστούν τυχόν ζητήματα συνεργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και ανάδοχος για το έργο του αποχιονισμού των δρόμων καθώς, όπως είναι γνωστό δεν διαθέτει τον αριθμό των μηχανημάτων που απαιτούνται για αυτές τις εργασίες. Το έργο του αποχιονισμού που θα αναλάβει ο ανάδοχος, αφορά κυρίως στον αποχιονισμό της περιοχής του Σιδηρονέρου με αλάτι και δικά του μηχανήματα.
Από την άλλη πλευρά, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, ο Δήμος Δράμας θα προμηθευτεί και θα διανείμει αλάτι στα σχολεία, στις κοινότητες και στις εκκλησίες για να αντιμετωπιστούν σημειακά προβλήματα. Επιπλέον έχει στη διάθεσή του και το σχέδιο “Βορέας” που αποτελεί ένα γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης – βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Επίσης υπάρχει σχεδιασμός για τις περιοχές της πόλης στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, εάν χιονίσει (όπως για παράδειγμα η περιοχή του Νοσοκομείου).
Ο Δήμος Δράμας είναι σε συνεχή συντονισμό με τους κατά τόπους προέδρους των κοινοτήτων και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, Πυροσβεστική και Αστυνομία, οι οποίες συνήθως ενημερώνουν για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δράμας διαθέτει για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας μόνο δυο μικρά οχήματα με κίνηση 4χ4 που φέρουν μαχαίρι για τον αποχιονισμό και αλατοδιανομέα. Τα μηχανήματα αυτά επιχειρούν μέσα στην πόλη καθώς είναι πιο ευέλικτα από τα μεγάλα οχήματα που συνήθως χρησιμοποιούνται για τέτοιου τύπου εργασίες.
Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο τα περισσότερα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της κακοκαιρίας στην περίοδο του χειμώνα εμφανίζονται στην περιοχή του Σιδηρόνερου και του Μακρυπλαγίου με παγετούς και χιονοπτώσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για τα σημεία με το μεγαλύτερο υψόμετρο που συνήθως εμφανίζουν περισσότερα προβλήματα σε σχέση με την πόλη.
Σημειώνεται ότι σε προηγούμενες χειμερινές περιόδους στο Μακρυπλάγι υπήρξαν και επείγοντα περιστατικά, ενώ σημειώθηκαν και έντονες χιονοπτώσεις σε περιοχές όπως η Σκαλωτή και το Λιβαδερό. Τα προβλήματα μέσα στην πόλη δεν προήλθαν τόσο από χιονοπτώσεις όσο και κυρίως από πλημμύρες που παρουσιάστηκαν στις δυο ιρλανδικές γέφυρες, πίσω από το LIDL και στον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στην περιοχή του Αρκαδικού, με εικόνες που είναι πολύ πολύ συχνές τελευταία χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!