Αρχίζει να δρέπει τους καρπούς των προσπαθειών του ο Δήμος Δοξάτου

0
1901

– Δημοπρατήθηκε ήδη η βελτίωση αγροτικού δικτύου μήκους 134 χμ. προϋπολογισμού 6.1 εκατ. ευρώ
– Κ. Παπαζώτου στα «Χ»: «Θεωρώ ότι είναι θέμα λίγων ημερών η τελική έγκριση για την ανέγερση νέου Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου»

Ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Δοξάτου που αφορά τη βελτίωση 134 χλμ. αγροτικού οδικού δικτύου δημοπρατήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και αναμένεται η έναρξη τής υλοποίησής του την ερχόμενη άνοιξη. Επίσης, αναμένεται η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης εννέα δημοτικών κτηρίων του Δήμου μας με συνολική χρηματοδότηση από το ΕΠ ΑΜΘ ύψους 1.716.000,00 ευρώ.
Όπως είπε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Δοξάτου κ. Κυριακή Παπαζώτου: «Η δημοπράτηση του έργου της βελτίωσης της βατότητας του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου μας είναι ένα έργο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας για τον αγροτικό δήμο μας που περιλαμβάνει οδικό δικτύου συνολικού μήκους 134 χλμ και άλλες παρεμβάσεις που αφορούν την ασφάλεια και τη βατότητα του». H ίδια εξήγησε επίσης ότι: «Η πρόταση μας κατατέθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τριτσης του Υπουργείου Εσωτερικών τον περασμένο Οκτώβρη και πήραμε την έγκριση της χρηματοδότησης ποσού 6.126.000 ευρώ στις 4 Ιουνίου 2021».
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η έναρξη των εργασιών για την αγροτική οδοποιία θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο, σημείωσε η Αντιδήμαρχος για να προσθέσει ότι στην προτεραιοποίηση των έργων του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης είχε τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα η ανέγερση του νέου κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου του Δήμου Δοξάτου, προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ. Ωστόσο η μελέτη για την αγροτική οδοποιία του δήμου είχε κατατεθεί πολύ πριν τεθεί το πλαφόν των 12 εκατ. ευρώ για έργα του προγράμματος πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης.
Το έργο της βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Δήμος Δοξάτου είναι ένας μεγάλος αγροτικός δήμος και το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοτών ασχολείται με κτηνοτροφικές και γεωργικές εργασίες. Το αγροτικό οδικό δίκτυο σε πολλές περιπτώσεις είναι σε πολύ κακή κατάσταση και για τον λόγο αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τον Δήμο Δοξάτου να εξασφαλίσει την προσβασιμότητα στην εργασία, για ένα πολύ μεγάλο μέρος των δημοτών του, όπως εξηγεί η κα Παπαζώτου, η οποία επισημαίνει ότι στο πλαίσιο του έργου εξασφαλίζεται και η ασφάλεια της διέλευσης του δικτύου με την τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων και τεχνικών γεφυριών.
Από τα έργα που υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, κορυφαίο για τον Δήμο Δοξάτου είναι η κατεδάφιση του παλιού και ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου –Λυκείου Καλαμπακίου, προϋπολογισμού 4.950.000. ευρώ.
«Το έργο αυτό είναι σε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή» επισημαίνει η κα Παπαζώτου και αυτό γιατί: «Tα παιδιά φοιτούν σε δημοτικά κτήρια που δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για σχολικές εγκαταστάσεις. Σε όλες τις επαφές που κάναμε είτε με το Υπουργείο είτε με την Περιφέρεια πιέσαμε αρκετά για να κατανοήσουν πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Ωστόσο, αυτό που έλειπε ήταν οι μελέτες. Προετοιμάσαμε λοιπόν τις μελέτες με την τεχνική υπηρεσία και τους ειδικούς συνεργάτες μας και αφού ολοκληρώθηκε η μελέτη και πήραμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, καταθέσαμε την πρότασή μας, τον περασμένο Μάιο, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και περιμένουμε να γίνει αξιολόγηση. Οι πρώτες συζητήσεις που έγιναν με την επιτροπή αξιολόγησης δείχνουν ότι πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο φάκελο, χωρίς προβλήματα. Οπότε αναμένουμε να δοθεί και η τελική έγκριση. Θεωρώ ότι είναι θέμα λίγων ημερών»
Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Δοξάτου είπε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη δουλειά που έχει γίνει στον δήμο σε επίπεδο υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, καθώς από τις 13 προσκλήσεις του προγράμματος που αφορούσαν τον Δήμο Δοξάτου υπήρχε προετοιμασία για όλες. «Επικεντρωθήκαμε τον πρώτο ενάμιση χρόνο στην προετοιμασία αυτών των έργων και τον τελευταίο μισό χρόνο δουλεύουμε έργα μικρότερου προϋπολογισμού με πηγές χρηματοδότησης από ΣΑΤΑ, από ίδιους πόρους κλπ. Ξεχωρίζει πάντως το τρίτο έργο που καταθέσαμε στο Αντ. Τρίτσης, που αφορά τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων, τους αυτοματισμούς, την τηλεμετρία και την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, που είναι μια έγκριση που όταν έρθει θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα διότι έτσι ο Δήμος Δοξάτου θα εξασφαλίσει πόρους από την εξοικονόμηση ενέργειας»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των έργων που προτάθηκαν για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης από τον Δήμο Δοξάτου, μαζί με τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας είναι της τάξης των 16 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ