Σε εκκρεμότητα παραμένει η αποκατάσταση των διαβάσεων πεζών

0
2266

Παρουσιάζονται και νέα εμπόδια, λόγω των βροχοπτώσεων αναμένονται


Παραμένουν σε εκκρεμότητα τα έργα αποκατάστασης των διαβάσεων πεζών, στην πόλη της Δράμας, που επρόκειτο να αρχίσουν να εκτελούνται μετά τον Δεκαπενταύγουστο, όπως είχε ενημερώσει από τον Ιούλιο, ο εργολάβος του έργου, την πρόεδρο της Κοινότητας Δράμας κ. Εύη Αθανασιάδου. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν εφαρμόστηκε και ενώ τα σχολεία ανοίγουν για τη νέα σχολική σεζόν και πάλι σε λίγες ημέρες, οι διαβάσεις πεζών παραμένουν στην ίδια γνώριμη κατάσταση.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που είχε από τον εργολάβο του έργου χθες Δευτέρα η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας, τα συνεργεία που θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο έργο επρόκειτο να εγκατασταθούν χθες στη Δράμα, αλλά τελικώς οι ημερομηνίες έναρξης των εργασιών διαφοροποιήθηκαν και πάλι, λόγω των καιρικών συνθηκών και των βροχοπτώσεων που αναμένονται με βάση την πρόγνωση του καιρού. Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως είναι τι θα γίνει αν αυτές οι βροχοπτώσεις συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο και επίσης γιατί το έργο αποκατάστασης των διαβάσεων, δεν άρχισε ήδη αξιοποιώντας την περίοδο καλοκαιρίας που προηγήθηκε.
Η Κοινότητα Δράμας πάντως έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της 130.000 ευρώ για αυτά τα έργα, που περιλαμβάνουν οριζόντιες και κάθετες σημάνσεις, όπως είπε η κα Αθανασιάδου θυμίζοντας ότι όταν ξεκίνησε η πρώτη αποκατάσταση των διαβάσεων πεζών πριν από αρκετούς μήνες, παρουσιάστηκε πρόβλημα διότι το χρώμα άρχισε να αποκολλάται. Τότε ο εργολάβος είχε αναφέρει στην πρόεδρο της Κοινότητας Δράμας, ότι πρόκειται για αστοχία υλικού και ότι πρόκειται να αλλάξει η εταιρεία προμήθειας των υλικών.
Θυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί μέχρι σήμερα άπειρες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάγκη αποκατάστασης των διαβάσεων κατά την τελευταία τριετία. Σε όλες αυτές τις συζητήσεις υπήρχε η διαβεβαίωση ότι η αποκατάσταση των διαβάσεων θα περιλαμβάνεται στα επόμενα έργα οδοποιίας, αλλά τελικώς αυτό δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα με διάφορες αιτιολογίες.
Από την πλευρά του εργολάβου πάντως, υπήρξε προς την πρόεδρο της Κοινότητας Δράμας, ότι τα έργα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι και την ημερομηνία περίπου έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ωστόσο φαίνεται ότι ακόμη και αυτή η προοπτική συναντά εμπόδια καθώς οι καιρικές προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες προβλέπουν βροχοπτώσεις, στην περιοχή μας.
Το θέμα δεν είναι καθόλου ασήμαντο, καθώς έχει να κάνει με την ασφάλεια διέλευσης των πεζών μέσα στην πόλη και πολύ περισσότερο με τις μετακινήσεις των παιδιών προς και από τα σχολεία που ανοίγουν και πάλι τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, για τη νέα σχολική σεζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ