Ανοίγει το 3ο Undercurrent Multiverse Festival

0
1033

Γιάννης Αναστασιάδης: «Στόχος μας είναι να γίνει θεσμός στην πόλη της Δράμας και να προσελκύει κόσμο από το νομό, την περιφέρεια και την ευρύτερη περιοχή»


Η ομάδα της Κοιν.Σ.Επ. «Undercurrent» διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας το 3ο UNDERCURRENT Multiverse Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Αυγούστου 2022 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022, στο Πάρκο του Διοικητηρίου της Δράμας, στον κήπος των Γλυπτών, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης.
Ο πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Undercurrent» κ. Γιάννης Αναστασιάδης, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι είναι το 3ο πολυμορφικό Festival UNDERCURRENT το οποίο θα έχει μεγάλη θεματολογία και πολλές δράσεις μουσικής, θεάτρου, εικαστικών, δράσεις για παιδιά κλπ. Συμμετέχουν και σημαντικοί φορείς όπως για παράδειγμα η οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού». «Στόχος μας είναι να γίνει θεσμός στην πόλη της Δράμας και να προσελκύει κόσμο από το νομό, την περιφέρεια και την ευρύτερη περιοχή. Μαζί με τον Μάρκο Φαιτά, είχαμε για χρόνια αυτό τον στόχο. Να κάνουμε ένα πολυμορφικό φεστιβάλ διαφορετικό από τα γνωστά. Να υπάρχει δηλαδή αυτή η διαδραστικότητα. Να συμμετέχει το κοινό, τα παιδιά σε διάφορα παιχνίδια. Να υπάρχει και το εκπαιδευτικό κομμάτι και όχι μόνο η παρουσίαση καλλιτεχνών» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

 

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

-Την Πέμπτη 25/8 στις 21.00: Jazz Drum Days Workshops & Masterclasses
Claus Hesler: τύμπανα, Πάνος Βασιλόπουλος: ντραμς, Μένιος Πασιαλής: τύμπανα.

-Την Παρασκευή 26/8 στις 20.00: Clinic Day Workshops

-Το Σάββατο 27/08 στις 20:30: Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, ποιητική εκδήλωση: «ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΡΙΗΧΑ» με ποιήματα των ποιητών: Πολύνα Μπανά, Γεωργία Τριανταφυλλίδου και Θανάση Μουσόπουλου. Στο αφιέρωμα θα συμμετέχουν: Μουσικοί: Ζάννη Ευφημία – πιάνο, Δημοσθένης Φαϊτάς – κρουστά, Δημήτρης Τσόκου – φωνή. Απαγγγελία: Μαίρη Βαμβακίδου, Ευφημία Ζάννη, Αλεξάνδρα Κοσμίδου, Ευθυμία Λαζαρίδου, Ελένη Μωυσιάδου, Εβίτα Τσιομίτα, Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ευθυμία Λαζαρίδου.

-Την Κυριακή 28/8 στις 18.30: «Παίξε με μουσική και εσύ». Παιδική παράσταση με επιμέλεια της Αφροδίτης Μαζαράκη.
Στις 19.30: Δράση με κομμωτές: «Scissors & Razors by Barbershops” (Ομάδα Κουρέων Δράμας).
Στις 20:30 Παραστάσεις Φωνητικής της «Modern Music Academy»με επιμέλεια των δασκάλων μουσικής: Ρωξάνη Κερανοπούλου, Τία Μαστιχίδου.

-Τη Δευτέρα 29/8 στις 20.30: Στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας: Μουσική εκδήλωση SINGING IN THE RAIN (Αγάπη… αυτό είναι το τραγούδι μου) Τραγουδάμε μαζί, Frank Sinatra και Elvis Presley σε σουίνγκ ρυθμούς εύθυμα και ρυθμικά. «Αγάπη… αυτό είναι το τραγούδι μου» (6 άτομα). Στο αφιέρωμα θα συμμετέχουν Μουσικοί: Ζάννη Ευφημία – πιάνο, Γιάννης Αναστασίαδης – κιθάρα, Μάρκος Φαϊτάς – ντραμς, Χάρης Ξυλάς – σαξόφωνο, Αφροδίτη Μαζαράκη – Τράγουδι, Δρόσος Δρόσος – τραγούδι, Λαζαρίδου Ευθυμία – απαγγελία, Γιάννης Αναστασιάδης – επιμέλεια Video.

-Την Τρίτη 30/8 στις 18.30: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά. Ένα διαδραστικό εργαστήριο που θα έχει ως στόχο τα παιδιά να ενημερωθούν για την προσφορά και τα δικαιώματά τους, με βασικά εργαλεία το παιχνίδι και τη δημιουργία.
Παράλληλα θα γίνει συγκέντρωση σχολικών ειδών. Με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες, προκειμένου και φέτος να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Στις 18.30: Αφήγηση παραμυθιού από το Ονειροτεχνείο.
Στις 18.30: Αλεξάνδρα Μπουγά – Δημιουργώ με πολυμερικό πηλό. Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και φτιάχνουμε μοναδικές κατασκευές από πολυμερικό πηλό. Στις 20.30: The Drum Kicks Band – Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια πληθώρα 40-50 drummers που συνεχώς αυξάνονται, ξεκινά από τη Δράμα μια διαδρομή ένωσης και δόνησης. Η ομάδα της Modern Music Academy (RSL Awards), όλων των ηλικιών, ενώνεται με φίλους και εμφανίζεται σαν μια ενιαία μπάντα με τους μουσικούς της σε ένα Rock – Funk – Disco live show.

-Την Τετάρτη 31/8, στις 18.30: Ονειροτεχνήματα από το Ονειροτεχνείο.
Στις 18.30. Αλεξάνδρα Μπουγά: Δημιουργώ με πολυμερικό πηλό. Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και φτιάχνουμε μοναδικές κατασκευές από πολυμερικό πηλό. Στις 20.30, Ethnic & Balkan Fest – Χαλκιμιστές και Φίλοι.

-Την Πέμπτη 1/9 στις 21.00 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Ρεσιτάλ Πιάνου – Λαπαρίδης Σταύρος «Ο Θύρσος του πανίστα Σαύρου Λαπαρίδη για τον FRANZ LISZT» Études d’exécution transcendante, S. 139 (Μελέτες Υπερβατικής Εκτέλεσης), με παράλληλη Ποιητική παρέμβαση, Απαγγελία Ευθυμία Λαζαρίδου και Ευφημία Ζάννη.

-Την Παρασκευή 2/9 στις 20:30 Newcomers Festival Rap – Trap Διαγωνισμός.

-Το Σάββατο 3/9 στις 20.30: Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Γιατί είμαι γυναίκα», με σκηνοθετική επιμέλεια, Ευθυμία Λαζαρίδου. Στο αφιέρωμα συμμετέχουν οι μουσικοί: Ζάννη Ευφημία – πιάνο, θεατρικοί μονόλογοι: Μαίρη Βαμβάκιδου, Ευφημία Ζάννη, Αλεξάνδρα Κοσμίδου, Ευθυμία Λαζαρίδου, Ελένη Μωυσιάδου, Εβίτα Τσιομίτα, Κωνσταντίνα Τσιμτσιλιάκου.

-Την Κυριακή 4/9 στις 20.00: :00 Live Performances with: Rangin’ Dogs – Bill Kawskins Band – Modern Music Academy Bands.

 

Οι παράλληλες εκδηλώσεις:
Από 25/8 έως 4/9 Έκθεση φωτογραφίας: Drama International Photo Festival #driphf
“All we see is the sea” στο πάρκο Γλυπτών Δράμας. Στις 30-31/8 και 4/9, NAVARINO COCKTAILS στο πάρκο Γλυπτών Δράμας.

Το UNDERCURRENT Multiverse Festival φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς για την Δράμα φυσικά, αλλά και για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Ελλάδα, όπως και την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!