Κάνει και πάλι περήφανη τη Δράμα ο Πρόδρομος Φωτιάδης

0
4826
Ο Δραμινός μαθητής, Πρόδρομος Φωτιάδης, πρώτος από αριστερά στη φωτο, απέσπασε εύφημο μνεία στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Διακρίθηκε και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας ο Δραμινός μαθητής Πρόδρομος Φωτιάδης


Νέα διάκριση για το Δραμινό μαθητή των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου, Πρόδρομο Φωτιάδη στην Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής που έγινε στη Γεωργία, από τις 14 έως τις 21 Αυγούστου. Ο μαθητής συμμετείχε στην Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα από το Κουτάισι της Γεωργίας με ένα χάλκινο μετάλλιο και μια εύφημη μνεία στις αποσκευές της.
Ο Δραμινός μαθητής από τις Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου διακρίθηκε με εύφημο μνεία, ενώ χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Σκούπας από το Μουσικό Λύκειο Αλίμου Αθηνών. Συμμετείχαν στην Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα και οι: Θάνος Φειδάκης, Παναγιώτα Μπατσέλα και Βασίλης Μηλαράς που κατάφεραν να έχουν καλές επιδόσεις αν και υπήρχαν δύσκολα θέματα.
Ο μαθητής των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου Πρόδρομος Φωτιάδης, που έχει ήδη μέχρι σήμερα αρκετές διακρίσεις, κατέκτησε συν τοις άλλοις πριν από λίγο καιρό και το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας, που φέρει το όνομα «Πτολεμαίος» και έγινε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου. Ο ίδιος είχε κατάφερε να γεμίσει για μια ακόμη φορά με υπερηφάνεια τη Δράμα, κατακτώντας και το Αργυρό Μετάλλιο στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα του Όσλο που έγινε από έως 6-16 Ιουλίου 2022. Σε εκείνο το διαγωνισμό μάλιστα η ελληνική ομάδα με κορυφαίο τον Δραμινό μαθητή Πρόδρομο Φωτιάδη, ξεπέρασε μεγάλες δυνάμεις των μαθηματικών διαγωνισμών, όπως η Αυστραλία, η Ουγγαρία και η Σερβία που έχουν παράδοση στην στήριξη των μαθητών που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς.
Παράλληλα ο Δραμινός μαθητής είχε κατακτήσει και χρυσό μετάλλιο την 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και την Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπη στην πόλη Αγρός της Κύπρου στις 4-9 Μαΐου 2022. Ο Πρόδρομος Φωτιάδης ήταν ένας από τους έξι Έλληνες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Κύπρο, όπως και ένας από τους δυο που απέσπασαν χρυσό μετάλλιο στην φετινή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Οι επιτυχίες του Πρόδρομου, εκτός από την οικογένειά του κάνουν περήφανους και τους εκπαιδευτικούς του αλλά και τους Δραμινούς γενικότερα, αφού, αφού αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού που είχε και συνεχίζει να έχει ο Νομός Δράμας, παρά τα υπόλοιπα προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ