Σε ένα εντελώς ανανεωμένο σχολείο ο Αγιασμός στο Αρρένων

0
3487

– Πολλά τα μηνύματα από τους εκπροσώπους των αρχών που παραβρέθηκαν
– Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό που τελέστηκε τις πρωινές ώρες στις περισσότερες σχολικές μονάδες της Δράμας, αλλά και με ελπίδες να διατηρηθεί η διά ζώσης διδασκαλία και να μην διακοπεί από πιθανή άνοδο των κρουσμάτων, άρχισε χθες η νέα σχολική χρονιά.
Πολλοί ήταν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών που παρέστησαν στον σχολικό Αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα Αρρένων, όπου στεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο. Τον Αγιασμό μάλιστα τέλεσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στον ανανεωμένο πλέον χώρο του σχολείου, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης τις προηγούμενες ημέρες.
Μετά τον Αγιασμό ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος μιλώντας προς τους μαθητές, έκανε αναφορά στο εξωραϊσμένο πλέον σχολικό συγκρότημα, παροτρύνοντας τους μαθητές να το προστατέψουν. Ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν μια ομαλή πορεία και όσα θα μάθουν μέσα στο σχολείο, να τους φανούν χρήσιμα στην μετέπειτα πορεία τους.
Ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος μετά την τελετή Αγιασμού και απευθυνόμενος στους μαθητές αναφέρθηκε στην φοίτησή του στο σχολικό συγκρότημα πριν από περίπου 45 χρόνια και τόνισε προς τους μαθητές ότι οι ημέρες των σχολικών χρόνων είναι πολύ σημαντικές για την μετέπειτα ζωή τους. Τους ζήτησε να σέβονται ο ένας τον άλλον προσθέτοντας ότι οι εμπειρίες τους από το σχολείο θα τους ακολουθούν δια βίου και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.
Η Βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ κ. Χαρά Κεφαλίδου, ανέφερε προς τους μαθητές ότι σε αυτές τις δυσκολίες εποχές θα πρέπει κατ’ αρχάς να έχουν συναίσθηση των δυσκολιών και της σοβαρότητας που χρειάζεται για να μπορέσει να κυλήσει ομαλά αυτή η σχολική χρονιά. Πρόκειται για μια σχολική χρονιά, όπως είπε, που έρχεται μετά από δυο χρόνια πανδημίας. «Δεν γνωρίζουμε πως θα κυλήσει, αλλά ελπίζουμε, με τη δική σας προσοχή και με την καθοδήγηση των καθηγητών σας, ότι θα είναι μια χρονιά χωρίς προβλήματα. Ο στόχος ο μεγάλος φέτος είναι να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία». Η κ. Κεφαλίδου ευχήθηκε προς τους μαθητές να έχουν καθαρό μυαλό και να μην ξεφεύγουν ποτέ από τους στόχους και τα όνειρά τους.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ευχήθηκε στους μαθητές και τους καθηγητές καλή σχολική χρονιά. Εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι σε κανέναν δεν άρεσε το μάθημα μέσα από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή (με την τηλεκπαίδευση) και ζήτησε από τους μαθητές να προσέχουν πολύ έτσι ώστε να καταφέρουν να παραμείνουν στις αίθουσες, ενός από τα από τα ωραιότερα σχολεία στην Ελλάδα.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, είπε ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι κοντά στην μαθητική κοινότητα και στο μέτρο των δυνατοτήτων της προσπαθεί να συνδράμει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν ενώ σημείωσε ότι δάσκαλοι και καθηγητές κάνουν έναν τεράστιο αγώνα για να προσφέρουν στους μαθητές τις γνώσεις που απαιτούνται.
Τις ευχές τους προς τους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος Αρρένων, απηύθυναν επίσης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γεωργιάδης που αναφέρθηκε στο ζήτημα της πανδημίας αλλά και ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης ευχόμενος οι μαθητές να γίνουν καλύτεροι από τους σημερινούς ενήλικες και χρήσιμοι στον εαυτό τους, τους γονείς τους και την κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ