Χωρίς προβλήματα η πρώτη ημέρα στα σχολεία της Δράμας

0
3585

Εμβολιασμένο το 75% των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και περίπου το 80% των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό Δράμας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, σε ό,τι αφορά την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες της Δράμας, κύλησε η πρώτη ημέρα τής σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τις Διευθύνσεις τής Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι των οποίων μίλησαν χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας».
Συγκεκριμένα, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Χριστίνα Βαμβούρη, καταγράφηκε μόνο ένας ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός χωρίς rapid test και ένας εμβολιασμένος που είναι στενή επαφή κρούσματος και αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που παρουσιάστηκαν στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας ήταν είτε εμβολιασμένοι είτε παρουσίασαν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test. Σε ό,τι αφορά τους μαθητές των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν υπήρξαν προβλήματα, καθώς προσήλθαν στο σύνολό τους με βεβαιώσεις αρνητικών self test.
Αναφορικά με το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτό ανέρχεται περίπου στο 80%, σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Κώστας Ευμοιρίδης.
Πρέπει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης έχει ταχθεί σαφώς υπέρ των εμβολιασμών. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Τσούχλος, αποσαφήνισε σε δηλώσεις του ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, κάτι που φαίνεται, όπως είπε, και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου. Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι ο κλάδος είναι κατά της υποχρεωτικότητας. Ο ίδιος είπε ότι η Ομοσπονδία ζητούσε από τις αρχές του έτους την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς και παράλληλα έκανε γνωστό ότι ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών, πανελλαδικά έχει υπερβεί το 85%.
Αναφορικά με τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δράμα, η χθεσινή πρώτη ημέρα κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με την προσέλευση των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δράμας να είναι ομαλή. Σύμφωνα με την προϊσταμένη, κ. Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου, εξαίρεση αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό εκπαιδευτικού στον οποίο παρουσιάστηκαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε covid κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και είναι στη διαδικασία της εξακρίβωσης. Οι μαθητές στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δράμα προσήλθαν στα σχολεία με self test στο σύνολό τους. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι τα ποσοστά των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δράμας κυμαίνονται σε ποσοστό στο 75% περίπου, σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κος Λάζαρος Αρτεμιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ