Σε εξέλιξη η διαδικασία για την προγραμματική σύμβαση του Φ.Τ.Μ.Μ. Δράμας

0
1968

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τις προηγούμενες ημέρες κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού πέρασε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης προκειμένου με το πέρας της διαδικασίας και την υπογραφή της συμφωνίας (εκτιμάται μέσα στο επόμενο τρίμηνο) να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση της τάξης των 500.000 ευρώ ετησίως για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κατά την επόμενη τριετία όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που θα δώσει την δυνατότητα να στηρίξουμε το Φεστιβάλ που πλέον έχει σημαντική αναγνωρισιμότητα όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα και στην Ευρώπη τόνισε χθες ο κ. Δεμερτζής.
Η υπογραφή της νέας προγραμματικής συμφωνίας, το αναπτυξιακό σχέδιο και η επείγουσα ανάγκη μεταστέγασης του Φεστιβάλ στην Καπναποθήκη –μια μεταστέγαση η οποία θα δώσει και το πράσινο φως στην λειτουργία του τμήματος Κινηματογραφικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου είχε τεθεί ως εκκρεμότητα και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Αντώνη Παπαδόπουλο προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη κατά την πρόσφατη διοργάνωση και συγκεκριμένα κατά την τελετή έναρξης του θεσμού στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου. Η υπουργός είχε διαβεβαιώσει τότε ότι “η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης είναι απλώς μια γραφειοκρατική διαδικασία που θα γίνει και θα ενισχυθεί”. Η ίδια άλλωστε θέλοντας να δείξει το ενδιαφέρον της πολιτείας για τον θεσμό είχε υπογραμμίσει ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει χρέος να στηρίζει το Φεστιβάλ της Δράμας σε κάθε προσπάθεια αναφερόμενη και στο κτιριακό το οποίο είχε χαρακτηρίσει μείζων πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με την χρήση της Καπναποθήκης της οδού Περδίκα.
Στην ίδια επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στην Δράμα είχε γίνει αναφορά από την ίδια στην σπουδαιότητα του φεστιβάλ και στους νέους δημιουργούς που φιλοξενεί. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η κυρία Μενδώνη είχε τονίσει χαρακτηριστικά “πως το Φεστιβάλ γεννήθηκε από το πάθος μιας νεανικής παρέας Δραμινών που πριν τέσσερις δεκαετίες δημιούργησαν την κινηματογραφική λέσχη Δράμας. Και κάπως έτσι, μια πόλη εκτός των μεγάλων πολιτιστικών προορισμών, το 1995, μετά την διεθνοποίησή του Φεστιβάλ, έκανε το μεγάλο άλμα προς την εξωστρέφεια. Σήμερα ο σύγχρονος πολιτισμός ανθίζει στο Φεστιβάλ Δράμας, έναν ζωντανό οργανισμό που οφείλει να αφουγκραστεί τα μηνύματα των καιρών. Στην πορεία αυτών των χρόνων άλλαξαν πολλά όμως αυτό που έμεινε αναλλοίωτο είναι η χαρά και η συγκίνηση των νέων κινηματογραφιστών όταν βλέπουν τη δουλειά τους στη μεγάλη οθόνη. Όλοι όσοι έχουν μεγάλη πορεία στον κινηματογράφο πέρασαν από το Φεστιβάλ αυτό. Οι νέοι σκηνοθέτες έρχονται αισιόδοξοι και ορμητικοί προσβλέποντας στον ζωηρό διάλογο με το κοινό του Φεστιβάλ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here