Μια μικρή χωματερή στο πεζοδρόμιο της Αντιγόνου

Τα παράδοξα συνεχίζονται στον τομέα της Καθαριότητας

0
2655

Ένα ακόμη απογοητευτικό περιστατικό που αφορά την ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων δίπλα και έξω από τους κάδους καθαριότητας του Δήμου Δράμας συνέβη το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου.

Στην οδό Αντιγόνου και λίγο μετά την γέφυρα του χειμάρρου Μοναστηρακίου, κάτοικος της περιοχής απόθεσε στο οδόστρωμα, έξω από τον πράσινο κάδο που βρίσκεται στην περιοχή, έναν ασυνήθιστων διαστάσεων όγκο από σκουπίδια. Ο όγκος των απορριμμάτων ήταν τέτοιας έκτασης που προκάλεσε άμεσα την προσοχή άλλων πολιτών οι οποίοι έσπευσαν να καταγγείλουν το περιστατικό στον Δήμο Δράμας.
Έτσι, το πρωί της Κυριακής κλήθηκε στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Κυριακίδης, προκειμένου να επιληφθεί της κατάστασης. Όπως είπε χθες για το ίδιο θέμα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας “Ο εν λόγω κύριος έβγαζε εκείνη την στιγμή ένα μεγάλο όγκο από σκουπίδια γεμίζοντας όλη την περιοχή του πεζοδρομίου. Καλέσαμε την αστυνομία να κάνει αυτοψία και καταγράψαμε το γεγονός. Η υπηρεσία του Δήμου θα ακολουθήσει πλέον κάθε νόμιμη διαδικασία για να επιβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο”.
Η περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό καθαρίστηκε γύρω στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας απο συνεργεία του Δήμου Δράμας, τα οποία απομάκρυναν τον όγκο των απορριμμάτων με την βοήθεια JCB και ενός φορτηγού αποκαθιστώντας το πρόβλημα.
“Πρόκειται -όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου της Δράμας- για επαναλαμβανόμενα γεγονότα που αφορούν είτε ογκώδη αντικείμενα είτε σκουπίδια έξω από τους κάδους είτε παράνομες χωματερές στην πόλη και της κοινότητες. Στέλνω ένα μήνυμα στους συνδημότες μας ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες που υπάρχουν. Δεν πρέπει να πετούν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια και οποιοσδήποτε εντοπίζεται να λειτουργεί παράνομα θα υφίσταται την ποινή που προβλέπεται. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να μπει ένας έλεγχος στην ρύπανση απο την ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων. Καλώ τους συνδημότες μας να μας ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά στην τηλεφωνική γραμμή της υπηρεσίας του Δήμου που είναι το 25210-22263…”
Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι τα προβλήματα στον χώρο της καθαριότητας δεν εντοπίζονται μόνο σε φαινόμενα αυτής της μορφής. Δυστυχώς σε ένα μεγάλο αριθμό δημοτών επικρατεί η αντίληψη ότι η διαχείριση των απορριμμάτων τους δεν συνεπάγεται ευθύνες. Ή τουλάχιστον ότι αυτές οι ευθύνες δεν υπόκεινται σε έλεγχο. Έτσι το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και σήμερα, τα περισσότερα σημεία της πόλης όπου υπάρχουν κάδοι έχουν γεμίσει από ογκώδη αντικείμενα για την συλλογή των οποίων θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, κάτι που όμως δεν γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που κάδοι μεταφέρονται σε σημεία τα οποία βολεύουν κάποιους ή χρησιμοποιούνται ως ιδιωτικοί κάδοι επιχειρήσεων μέχρι να γεμίσουν. Ακόμη ανάμεσα σε άλλα, δεν λείπουν και οι καταστροφές ή οι εμπρησμοί κάδων καθαριότητας, την αντικατάσταση των οποίων τελικά καλούνται να ξαναπληρώσουν οι ίδιοι δημότες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ