Σε εξέλιξη οι εργασίες οπτικών ινών στην οδό Αγίου Χρυσοστόμου

0
2270

Έρχονται “διαστημικές” ταχύτητες στο ίντερνετ σε σχέση με τα καλώδια χαλκού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης οπτικών ινών στην οδό Αγίου Χρυσοστόμου και στις κάθετες οδούς ήδη από τις προηγούμενες ημέρες.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας και η σχετική απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης στην οδό Αγίου Χρυσοστόμου από την διασταύρωση με οδό την Εθνομαρτύρων έως διασταύρωση με την οδό Βενιζέλου – Γούναρη, από σήμερα Δευτέρα 15/6 στις 07:00 έως αύριο Τρίτη 16/6 στις 17:00, προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες στο πλαίσιο προγραμματισμένου έργου «Fiber to home» του ΟΤΕ.
Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά η εταιρία τηλεφωνίας, η αντικατάσταση των καλωδίων χαλκού με την οπτικές ίνες, δημιουργεί νέα δεδομένα στην ταχύτητα μεταφοράς, αφού μπορούν πλέον να είναι διαθέσιμες ταχύτητες 100 και 200 Mbps, ενώ με το VDSL οι πραγματικές ταχύτητες είναι πολύ μικρότερες και δεν είναι εγγυημένες. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η οπτική ίνα δεν επηρεάζεται από την απόσταση, όπως ο χαλκός, και η ταχύτητα με μια σύνδεση Gigabit Fiber θα είναι 20 φορές μεγαλύτερη από αυτή των 50Mbps που έχει κανείς σήμερα. Η κατάσταση αυτή, θα σημάνει την έναρξη μιας νέας γενιάς υπηρεσιών με κυρίαρχο το βίντεο, το οποίο έχει πολλές απαιτήσεις σε bandwidth. Με τη χρήση FTTH, το streaming βίντεο ποιότητας 4Κ θα είναι πλέον κάτι συνηθισμένο, ενώ οι cloud υπηρεσίες, οικιακές και εταιρικές θα ξεφύγουν για πάντα από το πρόβλημα του «last mile». Ειδικά για τους οικιακούς χρήστες, θα γίνει εφικτή η ταυτόχρονη χρήση δημοφιλών εφαρμογών, όπως υψηλής ευκρίνειας video streaming, το on-line gaming, το cloud uploading κ.λπ. ενώ για πρώτη φορά θα δούμε εξωτικές τεχνολογίες όπως το 3D VR να γίνονται ευρείας χρήσης.
Η εταιρία έχει ήδη στα σκαριά επενδυτικό πλάνο δικτύων νέας γενιάς, ύψους 2 δις. ευρώ έως το 2022. Μέχρι τότε το FTTH (fiber to home) αναμένεται ότι θα έχει φτάσει σε 1 εκατομμύρια σπίτια στην Ελλάδα, ενώ η εταιρεία θα καλύψει με οπτική ίνα εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ