Εθελοντές φροντίζουν για την αποκατάσταση του θερινού σινεμά

0
3943

Αρχές Ιουλίου αναμένεται η επαναλειτουργία του.
Οι σκέψεις που υπάρχουν για τις προβολές.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου η εθελοντική δράση καθαρισμού και ανάδειξης του θερινού δημοτικού σινεμά “Αλέξανδρος” προκειμένου ο χώρος να ετοιμαστεί, για να μπορέσει να λειτουργήσει ακόμη και από τις αρχές Ιουλίου.
Στην προσπάθεια συμμετείχαν εθελοντές και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος. Την εθελοντική δράση είχε προαναγγείλει από τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ΦΤΜΜΔ κ. Γιώργος Δεμερτζής, ενώ στη διάρκεια του προηγούμενου δεκαημέρου μηχανήματα και συνεργεία του Δήμου έκαναν τις πρώτες απαραίτητες εργασίες διευθέτησης του χώρου που παρέμενε για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένος.
Σχετικά με την επαναλειτουργία του θερινού κινηματογράφου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ΦΤΜΜΔ, κ. Γιώργος Δεμερτζής, επεσήμανε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι συζητήθηκε τόσο με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΦΤΜΜΔ, κ. Σακαρίδη όσο και με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο, (ο οποίος θα συνεννοηθεί και με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις) το ενδεχόμενο ο χώρος του θερινού σινεμά να επαναλειτουργήσει σε συνεργασία με τον επιχειρηματία που μισθώνει τα “Ολύμπια”.
Η σκέψη που υπάρχει είναι να προβάλλονται μια φορά την εβδομάδα δωρεάν για το κοινό, ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας και τις υπόλοιπες ημέρες το θερινό σινεμά να αξιοποιείται για προβολές ταινιών με εισιτήριο, από τον επιχειρηματία. Ωστόσο, ο θερινός κινηματογράφος “Αλέξανδρος” θα είναι στην διάθεση του Φεστιβάλ κατά την περίοδο διεξαγωγής του, όπως συμβαίνει και με τον κινηματογράφο “Ολύμπια”.
Στόχος είναι, όπως είπε ο κ. Δεμερτζής, η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί και από την συνεννόηση που θα υπάρξει μεταξύ του Δημάρχου Δράμας με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΦΤΜΜΔ κ. Γιάννης Σακαρίδης δήλωσε για τον θερινό κινηματογράφο “Αλέξανδρος” ότι είναι ένας καταπληκτικός χώρος ο οποίος θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ανάγκες προβολής των ταινιών, ακόμη και στην περίπτωση που λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, ενδεχομένως δεν θα επιτραπούν οι προβολές σε κλειστές αίθουσες. Ο χώρος θα ζωντανέψει και πάλι όπως είπε, σημειώνοντας ότι ευτυχώς φέτος τα θερινά σινεμά ορίστηκε να ανοίξουν περίπου στην εποχή που ανοίγουν κάθε χρόνο, εξηγώντας ότι “αν βοηθήσει και ο καιρός θα πάνε όλα καλά”.
Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος του θερινού σινεμά “Αλέξανδρος” είχε αξιοποιηθεί τελευταία φορά την περίοδο 2013 – 2014, από το εθελοντικό σωματείο “Συμμετέχω – Πρωτοβουλία Δραμινών”. Στην προσπάθεια του «Συμμετέχω» ενεργό ρόλο είχε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project” κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης ο οποίος μιλώντας στα “Χ” τις προηγούμενες ημέρες είχε ξεκαθαρίσει ότι “από τη στιγμή που έχουμε ένα τόσο όμορφο χώρο, στο κέντρο της πόλης, είναι κρίμα τα τελευταία χρόνια να μην έχουμε θερινό κινηματογράφο στη Δράμα. Αντιλαμβάνομαι ότι επαγγελματικά ή επιχειρηματικά ίσως δεν είναι συμφέρουσα μια πρωτοβουλία επαναλειτουργίας του. Από την περίοδο 2013-2014, είχα εκφράσει την άποψη ότι κάποιος σύλλογος ή ομάδα εθελοντών θα μπορούσαν σε συνεννόηση με το Δήμο Δράμας, να αναλάβουν την λειτουργία του θερινού κινηματογράφου. Θα ήταν ιδανικό εάν υπήρχε μια κινηματογραφική λέσχη. Δυστυχώς δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Από τη στιγμή όμως που έχουμε δημοτική επιχείρηση που διοργανώνει το ΦΤΜΜ Δράμας, θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλία και ο ίδιος ο Δήμος Δράμας ώστε οι Δραμινοί να έχουν θερινό κινηματογράφο…”.
Ο κ. Τσιαμπούσης ήταν και από τους πρώτους που ευαισθητοποιήθηκαν για την επαναλειτουργία του θερινού σινεμά από φέτος, με δεδομένες και τις υγειονομικές συνθήκες που ευνοούν την επαναλειτουργία των ανοικτών χώρων προβολής για το κοινό. Ο ίδιος είχε αρχίσει από πολύ νωρίς ένα κύκλο επαφών με στόχο την διερεύνηση της δυνατότητας επαναλειτουργίας του “Αλέξανδρου” ενώ στη συνέχεια κινητοποιήθηκε και ο Δήμος της Δράμας σε αυτή την κατεύθυνση.
Ευχής έργον πάντως θα ήταν να λειτουργήσει ο –εγκαταλελειμμένος για χρόνια– χώρος του “Αλέξανδρου” το συντομότερο δυνατόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!