Σε εξέλιξη τα έργα για το επίγειο ρολόι

1
5506

Υλοποιούνται στην περιοχή της ανάπλασης, πίσω από το άγαλμα της Νίκης.

Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή υποδομής για την τοποθέτηση επίγειου ρολογιού διαμέτρου περίπου 6 μέτρων στον χώρο της ανάπλασης του Χειμάρρου Καλλιφύτου, στο σημείο που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα της Νίκης στην Δράμα. Η έναρξη του έργου καθυστέρησε αρκετά, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι η προμήθειά του έγινε πριν από τέσσερα χρόνια περίπου με χρήματα δωρεάς. Ο προϋπολογισμός του έργου υποδομής για την τοποθέτηση του ρολογιού αγγίζει τα 14.000 ευρώ.

Αρχικά, ο χώρος που επιλέχθηκε να γίνει η τοποθέτηση του, λέγεται ότι ήταν στο σημείο της διασταύρωσης των φαναριών κοντά στις εργατικές κατοικίες του Αρκαδικού, ενώ στη συνέχεια, επιλέχθηκε η περιοχή της Ανάπλασης. Ωστόσο, για άγνωστο λόγο, και ενώ ο Δήμος είχε αρχίσει να εκτελεί έργα υποδομής στην Ανάπλαση πίσω από το άγαλμα της Νίκης, τα εν λόγω έργα σταμάτησαν.
Ακολούθησε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας που λήφθηκε τον Αύγουστο του 2019 και η οποία, μάλλον, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αφού δρομολόγησε τις σημερινές εξελίξεις. Με εκείνη την απόφαση η προοπτική εκτέλεσης του έργου οριοθετήθηκε χρονικά, καθώς εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για την κατασκευή υποδομής στο σημείο όπου θα τοποθετηθεί τελικά το επίγειο ρολόι. Δηλαδή, στον χώρο της Ανάπλασης όπου σήμερα εκτελούνται τα έργα. Έτσι έπαψαν να αιωρούνται τα – δικαιολογημένα κατά τα άλλα- ερωτηματικά, καθώς οι εργασίες για τις υποδομές προσδιοριζόταν σαφώς από το περιεχόμενο της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.Παρόλα αυτά η καθυστέρηση, από την ημερομηνία προμήθειας του ρολογιού μέχρι και τα σημερινά έργα για την τοποθέτησή του, συνεχίζει να προκαλεί εύλογες απορίες. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την εξέλιξη των εργασιών, και υπό την προϋπόθεση ότι τελικά το έργο θα προχωρήσει ομαλά (χωρίς άλλες εκπλήξεις) θα αποτελέσει αξιόλογη αισθητική παρέμβαση εντός του αστικού ιστού της πόλης.
Η περιοχή της ανάπλασης είναι ένα κομμάτι της πόλης που έχει αναδειχθεί, ιδιαίτερα μετά το 2011, μετά την παράδοση των δημοτικών χώρων άθλησης στο κοινό, τις αισθητικές παρεμβάσεις που έγιναν αλλά και με την τοποθέτηση του εντυπωσιακού αγάλματος της Νίκης.Το δε πολυσυζητημένο πλέον ρολόι, θα έχει όπως ακούγεται, πέραν των άλλων, και αυτόματο μηχανισμό αλλαγής θερινής και χειμερινής ώρας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αιντεεέ… Οτι να ναι!

    1ον) Για αυτή εδώ την ασχήμια ο Δήμος Δράμας ξόδεψε σχεδον 15 χιλιάδες ευρώ? Καλά… Είμαστε σοβαροί? Δηλαδή για τούτα εδώ τα έργα, ο Δήμος Δράμας έχει λεφτά, αλλά για τη οικονομική υποστήριξη των ανέργων… Κέρμα δεν έχει! Ντροπή!

    2ον) Και το χειρότερο??? Που να ακούσετε το χειρότερο! Αντί να βάλλουν όμορφους δείκτες, να το κάνουν λίγο πιο όμορφο, αυτοί έβαλαν 2 άσχημους χοντρους λοστούς για δείκτες! Κάθε φορά που περνάω από κει, μου κόβεται η ανάσα, από αυτή εδώ την… Ασχήμια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ