Συνεχίζονται τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας – Οκτώ νέες περιπτώσεις καταγράφηκαν μέχρι τις 12 χθες το μεσημέρι
Σε κατάληψη βρέθηκε για τρίτη εργάσιμη ημέρα το σχολικό συγκρότημα του 3ου και 4ου Γενικού Λυκείου Δράμας. Η κατάληψη άρχισε στο σχολείο ήδη από την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κα Χριστίνα Βαμβούρη, οι μαθητές προχώρησαν στην κατάληψη προβάλλοντας ζητήματα που έχουν να κάνουν με ελλείψεις καθηγητών, βελτίωση τής καθαριότητας στο σχολείο και λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών.
Ζητούν επίσης και κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία καθώς και διάθεση γιατρών και νοσηλευτών για τακτικά τεστ σε όλους τους μαθητές. Όπως είπε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα παιδιά που δεν συμμετείχαν στην κατάληψη παρακολούθησαν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης ενώ οι μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη πήραν απουσίες.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν σημειωθεί και άλλες καταλήψεις στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Την περασμένη Πέμπτη, είχε γίνει κατάληψη και στο συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ καθώς και στο Γυμνάσιο Κυργίων. Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, είχε γίνει κατάληψη από ομάδα μαθητών του στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου, με αποτέλεσμα να χαθούν οι δυο πρώτες εκπαιδευτικές ώρες στα δυο σχολεία, παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι καθηγητές να τους μεταπείσουν τελικώς αυτό δεν κατέστη εφικτό. Σε άμεση αντίδραση του σχολείου ήδη από την τρίτη διδακτική ώρα άρχισαν να γίνονται τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης για τους υπόλοιπους μαθητές. Η κατάληψη έληξε λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο τα μαθήματα τόσο στο 1ο Γυμνάσιο όσο και στο 1ο Λύκειο συνεχίστηκαν μέσω τηλεκπαίδευσης μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Πέρα από τις καταλήψεις, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα προβλήματα και ειδικότερα, αυτά που σχετίζονται με την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοιού. Χθες Δευτέρα μέχρι και τις 12 το μεσημέρι καταγράφηκαν 8 κρούσματα σε διάσπαρτες σχολικές μονάδες, ενώ αναμενόταν και τα αποτελέσματα μοριακών τεστ σε κάποιους ακόμη μαθητές. Ανάμεσα στους μαθητές υπήρξε και κάποιος με θετικό self test το οποίο στη συνέχεια αποδείχθηκε αρνητικό, όταν έγινε επαναληπτικό rapid test. Για τη μεγαλύτερη ασφάλεια όλων, το περιστατικό αυτό αποφασίστηκε να ακολουθήσει επιπλέον εξέταση με μοριακό τεστ προκειμένου να διασταυρωθεί το αποτέλεσμα, όπως έλεγαν χθες στα «Χ» στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί της ΔΔΕ Δράμας θεωρούν ότι τα κρούσματα δεν προκύπτουν από τις επαφές μέσα στα σχολεία, αλλά έξω από αυτά, και παρατηρούν ότι υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων όταν μεσολαβεί σαββατοκύριακο.
Την ίδια ώρα πάντως συνεχίζει να επιδεικνύεται ανευθυνότητα από πλευράς κάποιων γονέων, καθώς ενώ διαπιστώνουν συμπτώματα της νόσου, το δηλώνουν τρεις ή τέσσερις ημέρες μετά, με ότι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό για τη διασπορά της νόσου στα σχολεία.