Σε κινητικότητα η Σχoλή Κινηματογράφου

0
2279

Σε συζητήσεις για τη λειτουργία μεταπτυχιακού τμήματος είναι ο Δήμος Δράμας.

Σε συζητήσεις με τους κοσμήτορες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Δήμος Δράμας μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού, προκειμένου να προχωρήσει σε όσο το δυνατόν ταχύτερη λειτουργία της Σχολής Κινηματογράφου στη Δράμα.

Η πρόταση που συζητείται από πλευράς ΕΑΠ προκειμένου η σχολή να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό είναι να δημιουργηθεί καταρχάς ένα μεταπτυχιακό τμήμα καθώς η λειτουργία του σε αντίθεση με τα προπτυχιακά τμήματα δεν απαιτεί ενέργειες από το Υπουργείο Παιδείας αλλά μόνο την απόφαση του ΕΑΠ, όπως έκανε γνωστό χθες ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής.
Εξήγησε επίσης ότι μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπάρχει τετελεσμένο σε αυτή την κατεύθυνση ωστόσο το ΕΑΠ είναι θετικό σε αυτή την προοπτική. Παράλληλα, όπως είπε ο κ.Δερμετζής ο Δήμος συνεχίζει να διεκδικεί και την ταχύτερη δυνατή λειτουργία και προπτυχιακού τμήματος.
Απαντώντας σε ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, εάν ο Δήμος Δράμας είναι έτοιμος να παρέχει την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή σε περίπτωση που η απόφαση του ΕΑΠ ληφθεί σύντομα, ο κ. Δεμερτζής απάντησε καταφατικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για την λειτουργία αρχικά ενός μεταπτυχιακού τμήματος, ο Δήμος Δράμας έχει την ετοιμότητα να διαθέσει όλες τις απαιτούμενες υποδομές σε πολύ σύντομο χρόνο. Δεν απέκλεισε μάλιστα την περίπτωση το μεταπτυχιακό τμήμα να λειτουργήσει και κατά την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο.
Όπως άλλωστε έχει δηλώσει και σε προηγούμενη δήλωσή του στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, στόχος του Δήμου Δράμας είναι, εάν είναι δυνατόν, η σχολή να λειτουργήσει στην Δράμα από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο. Ωστόσο, σημείωσε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να προχωρήσουν συντονισμένα οι διαδικασίες και στην περίπτωση του προπτυχιακού τμήματος και να υπογράψει σχετική απόφαση το Υπουργείο Παιδείας. Θετικό πάντως είναι, όπως έχουμε ξαναγράψει, ότι στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Δράμας δεν συνδέει την έναρξη λειτουργίας της νέας σχολής με την καπναποθήκη της οδού Περδίκα, στον χώρο της οποίας τα επόμενα χρόνια θα λειτουργήσει η σχολή. Αλλά σκοπεύει να διαθέσει άλλον χώρο όπου προσωρινά η σχολή θα μπορέσει να λειτουργήσει με στόχο αυτό να γίνει πραγματικότητα από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Γιώργος Δεμερτζής, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας βλέπει πολύ θετικά την προσπάθεια που γίνεται, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα της νέας σχολής είναι σχεδόν ολοκληρωμένο. «Το πρόγραμμα θα πρέπει να κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας και να εγκριθεί» είχε δηλώσει σημειώνοντας ότι «παράλληλα θα πρέπει να δούμε τις απαιτήσεις της ακαδημαϊκής επιτροπής για τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της σχολής. Ανεξάρτητα από το έργο της αξιοποίησης της καπναποθήκης στην οδό Περδίκα που θα προχωρήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και στον χώρο της οποίας θα λειτουργήσει στη συνέχεια η σχολή, ο Δήμος Δράμας και η ΠΕ Δράμας (εάν χρειαστεί) είναι έτοιμοι να διαθέσουν χώρο κατάλληλο για την προσωρινή λειτουργία της σχολής, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει και σε υπάρχοντα εκπαιδευτικό χώρο. Αυτό που περιμένουμε εμείς είναι οι απαιτήσεις της Ακαδημαϊκής Επιτροπής και η επικαιροποίηση της σύμβασης της με το ΕΑΠ. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η φάση και το πρόγραμμα της σχολής ο Βουλευτής Δράμας κ. Κ. Μπλούχος θα αναλάβει τις επαφές με το Υπουργείο Παιδείας και την Υπουργό προκειμένου να προχωρήσει η έγκριση του προγράμματος”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ