Ναυάγησε το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων

0
2217

Η πρόταση τελικώς δεν κατατέθηκε λόγω διαφωνιών που προέκυψαν και αφορούσαν τον τρόπο αμοιβής του μελετητή.

Ναυάγησε τελικά η πρώτη προσπάθεια των τεσσάρων δήμων της ΠΕ Δράμας να προχωρήσουν σε κατάθεση πρότασης μέσω του Δήμου Δοξάτου για τη δημιουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Η πρόταση που τελικά δεν κατατέθηκε παρότι ήταν έτοιμη την περασμένη Πέμπτη, φιλοδοξούσε να χρηματοδοτηθεί από την παρούσα φάση του προγράμματος Φιλόδημος. Οι δήμοι που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην κατάθεση της πρότασης μέσω προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ τους ήταν οι δήμοι Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης και Νευροκοπίου.

Ο Δήμος Παρανεστίου που αρχικά επρόκειτο να συμμετάσχει στο σχήμα, τελικώς αποχώρησε καθώς είχε καταθέσει ήδη δική του πρόταση για την δημιουργία καταφυγίου.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης είπε ότι “Όλα έγιναν εμπρόθεσμα, αλλά τελικά υπήρξε μια διαφωνία ενός εκ των τεσσάρων δήμων που θα συμμετείχαν στην κατάθεση της πρότασης. Είχαμε πάρει αποφάσεις και οι τέσσερις δήμοι ότι θα πρέπει να κατατεθεί η πρόταση και, ενώ στον δήμο μας πήρα την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάθεση της πρότασης την περασμένη Πέμπτη, τελικά ένας από τους τέσσερις δήμους αντέδρασε περισσότερο στο θέμα της αποζημίωσης του μελετητή. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που δεν προδίκαζε μια καλή συνεργασία στο μέλλον, γιατί αυτή η προσπάθεια απαιτούσε συνεργασία και χρήματα που θα δινόταν από όλους τους δήμους για την εύρυθμη λειτουργία του καταφυγίου. Τελικά δεν κατέθεσα την πρόταση”.
Ωστόσο όπως είπε ο Δήμαρχος Δοξάτου, η αρχική προσπάθεια για την δημιουργία ενός διαδημοτικού συνδέσμου μέσω του οποίου θα κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης σε επόμενη φάση του προγράμματος Φιλόδημος, για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων δεν εγκαταλείπεται. Αντίθετα θα συνεχιστεί. “Η αρχική μας σκέψη ήταν η δημιουργία ενός συνδέσμου ο οποίος ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου θα αποτελούσε μια πολύ πιο συγκροτημένη προσπάθεια. Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει για να πετύχουμε την μεταξύ μας συνεργασία σε επόμενη φάση του προγράμματος Φιλόδημος το οποίο πιστεύουμε ότι θα περιλαμβάνει τέτοιες δράσεις (για δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων)”.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Δοξάτου δεν υπάρχει κάποιος δήμος ή κάποια άλλη πλευρά που να θεωρεί ότι το καταφύγιο δεν είναι μια λύση στην κατεύθυνση της σωστής διαχείρισης των αδέσποτων. Θύμισε μάλιστα ότι ακόμη και οι επιφυλάξεις που υπήρξαν αφορούσαν τον χώρο του καταφυγίου, το μέγεθός του κλπ και όχι την ιδέα της δημιουργίας ενός καταφυγίου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης, στα ΧΡΟΝΙΚΑ ανέφερε: “Παραμένουμε σε αυτή την λογική της δημιουργίας διαδημοτικού συνδέσμου. Θα προχωρήσουμε τα διαδικαστικά για την δημιουργία του συνδέσμου. Θα προχωρήσουμε σαν σύνδεσμος με νέα πρόταση σε επόμενη φάση του προγράμματος Φιλόδημος” σημείωσε ο Δήμαρχος Δοξάτου, εξηγώντας ότι από την πλευρά του θεωρεί ότι η δημιουργία ενός συνδέσμου μεταξύ των δήμων δεν θα προωθούσε μόνο την πρόταση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων αλλά και την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των πέντε δήμων της ΠΕ Δράμας.”Η συνεργασία θέλει δουλειά, δεν θεωρώ ότι ακόμη είμαστε έτοιμοι, αλλά αποκτούμε εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν σε επόμενη προσπάθεια. Για εμένα το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων δεν ήταν ο στόχος. Στόχος ήταν να πούμε ότι μπορούμε διαδημοτικά να συνεργαστούμε. Προς το παρών αποτύχαμε αλλά πλέον έχουμε κάποιες εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν και για το καταφύγιο και για άλλες δράσεις που θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε οι δήμοι της ΠΕ Δράμας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ