Σε λειτουργία από χθες το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Δράμας

0
3269

Άρχισε και πάλι η διαλογή χαρτιού-χαρτονιού μετά από διακοπή 10 και πλέον μηνών.
Μιλάει στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χρ. Κυριακίδης.

Άρχισε και πάλι από χθες, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, η λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) του Δήμου Δράμας μετά από μία περίοδο δέκα και πλέον μηνών, κατά την οποία είχε αναστείλει τη λειτουργία του (από τις 25 Νοεμβρίου του 2019).
Το ΚΔΑΥ Δράμας είχε κλείσει από τη ΔΙΑΑΜΑΘ λόγω αναγκαίων παρεμβάσεων που σχετίζονται τόσο με τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει όσο και με τα συνεχή πρόστιμα που υπήρχαν, σύμφωνα με όσα είχαν επισημάνει στελέχη της ΔΙΑΑΜΑΘ το φθινόπωρο του 2019 στα «Χ».
Το Κέντρο επρόκειτο αρχικά να επαναλειτουργήσει τον Φεβρουάριο του 2020, κάτι που τελικά δεν έγινε. Στη συνέχεια, έγινε γνωστό στα «Χ» από τον γενικό διευθυντή της ΔΙΑΑΜΑΘ κ. Γ. Βογιατζή ότι η επαναλειτουργία του αναμένεται τον Ιούνιο του 2020. Τελικώς, μετά από συνεχείς αναβολές στην ημερομηνία επαναλειτουργίας του, το ΚΔΑΥ Δράμας άρχισε να λειτουργεί από χθες Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, όπως έκανε γνωστό στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας κ. Χρήστος Κυριακίδης.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης εξήγησε ότι το εργοστάσιο έχει ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του με τη γραμμή «χαρτί – χαρτόνι», δηλαδή τα υλικά που συγκεντρώνονται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης με το κίτρινο καπάκι. Τα υλικά αυτά που προέρχονται τόσο από τον Δήμο Δράμας όσο και από τους Δήμους Δοξάτου και Καβάλας συγκεντρώνονται προς διαλογή στο ΚΔΑΥ Δράμας, το οποίο περισυλλέγει αυτά αποκλειστικά τα ανακυκλώσιμα υλικά. Τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά, (δηλαδή γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) μεταφέρονται για διαλογή στο ΚΔΑΥ της Ξάνθης.
Με την επαναλειτουργία του το ΚΔΑΥ Δράμας διαχωρίζει πλέον μόνο τα ανακυκλώσιμα που προέρχονται από χαρτί και χαρτόνι, σε αντίθεση με την παλαιότερη περίοδο λειτουργίας του ενώ παράλληλα υποδέχεται και τα κατάλληλα ανακυκλώσιμα και από τον γειτονικό Δήμο Καβάλας.
Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο κ. Χρήστος Κυριακίδης είπε ότι ήδη από χθες έχουν προγραμματισθεί επιπλέον δρομολόγια για τη συγκέντρωση των συγκεκριμένων ανακυκλώσιμων υλικών. «Αυτό που διαπιστώσαμε τη Δευτέρα είναι ότι η εικόνα στους κάδους ανακύκλωσης δεν είναι πολύ καλή. Δυστυχώς, στους μπλε κάδους με το κίτρινο καπάκι πετιούνται μεικτά υλικά. Παράλληλα, και τα ανακυκλώσιμα από χαρτί-χαρτόνι πολλές φορές δεν συμπτύσσονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει το γνωστό πρόβλημα χωρητικότητας στους κάδους. Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήσαμε ενημέρωση στα καταστήματα για τη σωστή λειτουργία της ανακύκλωσης και τον διαχωρισμό των υλικών. Στόχος μας είναι να ακολουθήσει καμπάνια ενημέρωσης και εντός της εβδομάδας για την ανακύκλωση χαρτιού-χαρτονιού. Επιπλέον, θέλουμε να τοποθετήσουμε περισσότερους κάδους σε εταιρείες και επιχειρήσεις που παράγουν μεγάλο όγκο ανακυκλώσιμων υλικών σε χαρτί και χαρτόνι, αλλά και να δρομολογήσουμε ένα ακόμη απορριμματοφόρο σε καθημερινή βάση για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων από τους κάδους με το κίτρινο καπάκι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!