Σε λειτουργία από σήμερα η 1η ΤΟΜΥ

Θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) έως τις 30 Ιουνίου. Στην συνέχεια θα εγκατασταθεί στην οδό Ραιδεστού

0
2276

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα Δευτέρα η 1η (ΤΟΜΥ) Τοπική Μονάδα Υγείας της Δράμας, προκειμένου αυτή να στελεχωθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες της τελικά στους πολίτες μετά από μεγάλη χρονική καθυστέρηση.

Η Μονάδα θα λειτουργήσει από σήμερα εντός του Κέντρου Υγείας Δράμας (το κτίριο του πρώην ΙΚΑ) προσωρινά και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προετοιμασίας του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί. Ο χώρος αυτός βρίσκεται σε οίκημα επί της οδού Ραιδεστού στον αριθμό 33.
Πρόκειται για ισόγειο χώρο διώροφου κτιρίου στην ανατολική πλευρά της πόλης της Δράμας, που δίνει την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στους ασθενείς. Το ακίνητο εμβαδού περίπου 172 τ.μ., είναι σε πολύ καλή κατάσταση, διαθέτει πέντε χώρους και τρία W.C., εκ των οποίων το ένα για ΑμεΑ. Επίσης αποτελείται από έναν μεγάλο κεντρικό χώρο υποδοχής, τρεις μεγάλες αίθουσες και δύο μικρότερες. Η κεντρική είσοδος, με ένα σκαλοπάτι, διαθέτει μεταλλική ράμπα μικρής κλίσης ώστε να εξυπηρετεί ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα.
Η μίσθωση του χώρου, ο οποίος έχει υποστεί μετατροπές για τις ανάγκες της ΤΟΜΥ γίνεται με απευθείας συμφωνία για χρονικό διάστημα τριών ετών.
Η μετάβαση της ΤΟΜΥ στον χώρο όπου πρόκειται να φιλοξενηθεί μόνιμα θα γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ την Παρασκευή, ο διευθυντής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης. Ο ίδιος απαντώντας στο ερώτημα για την καθυστέρηση και την μη λειτουργία μέχρι και αυτή την στιγμή, των υπολοίπων ΤΟΜΥ στη Δράμα είπε αυτό είναι ένα θέμα το οποίο οφείλεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς ιατρών. Η ΤΟΜΥ θα αποτελείται από πέντε άτομα και μόνο μια γιατρό (παιδίατρο). Περιοχή ευθύνης της είναι τα όρια του δήμου Δράμας και μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 12.000 κατοίκους. Η ΤΟΜΥ θα λειτουργήσει με μια παιδιάτρο, μία νοσηλεύτρια, μια κοινωνική λειτουργό, και δυο διοικητικούς υπαλλήλους.

Οι ελλείψεις σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό
Το προσωπικό που διατίθεται πάντως είναι ολιγάριθμο σε σχέση με τον προβλεπόμενο αριθμό στελεχών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό σε κάθε ΤΟΜΥ θα πρέπει να υπάρχουν τέσσερις γενικοί γιατροί ή παθολόγοι, ένας παιδίατρος, δύο νοσηλευτές/τριες, δύο επισκέπτες/τριες υγείας, ένας κοινωνικός/ή λειτουργός και δύο διοικητικοί υπάλληλοι.
Πάντως, οι υπηρεσίες της πρώτης ΤΟΜΥ που θα λειτουργεί απο σήμερα στη Δράμα, θα παρέχονται από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Το τακτικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού ΤΟΜΥ είναι επτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ