Σε λειτουργία το ΚΗΦΗ από σήμερα, μόνο για εμβολιασμένους

0
5446

– Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Δράμας
– Η προσέλευση των ωφελούμενων στο ΚΗΦΗ θα πραγματοποιείται μετά από ραντεβού

Σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων, τίθεται από σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου, το Κ.Η.Φ.Η του Δήμου Δράμας. Οι ωφελούμενοι μπορούν να το επισκεφτούν κατόπιν ραντεβού και με την τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων, μόνο για την παροχή των προβλεπόμενων υπηρεσιών.
Η προσέλευση των ωφελούμενων στο Κ.Η.Φ.Η θα είναι εφικτή μόνο για όσους έχουν ολοκληρώσει προ 14 ημερών, τουλάχιστον, τον εμβολιασμό για την προστασία από covid-19 και αφού επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού σύμφωνα με οδηγία από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Η απόφαση λήφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας με βάση έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την επαναλειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, από το οποίο προκύπτει ότι προβλέπεται η επαναλειτουργία επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας και υποστήριξης ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) με τη συμμετοχή μόνο προσώπων που: α) είτε έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, β) είτε υπόκεινται, πριν την είσοδό τους στους χώρους αυτούς και με ευθύνη των εν λόγω δομών, σε εργαστηριακό έλεγχο είτε με τη μέθοδο PCR είτε με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid-test).
Με βάση το γεγονός ότι η υπηρεσία δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα υποβολής των μη εμβολιασμένων ωφελούμενων, σε εργαστηριακό έλεγχο είτε με τη μέθοδο PCR είτε με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid-test) σε καθημερινή βάση προτάθηκε και αποφασίστηκε η προσέλευση των ωφελούμενων στο Κ.Η.Φ.Η να πραγματοποιείται μόνο εφόσον οι ωφελούμενοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών τον εμβολιασμό και εφόσον επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού μέχρι να υπάρξουν νεότερες οδηγίες από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Η προσέλευση θα γίνεται κατόπιν ραντεβού με την τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και για την παροχή αυστηρά των προβλεπόμενων υπηρεσιών. Δεν επιτρέπεται η προσέλευση για λόγους ψυχαγωγίας ή για άσκηση κοινωνικής δραστηριότητας.

Μέχρι σήμερα η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας
Σήμερα, 31 Μαΐου, είναι η τελευταία μέρα σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Δράμας. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται σε φυσική μορφή από τις προϊσταμένες των Παιδικών Σταθμών κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Τα έντυπα της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα μπορούν οι γονείς να τα παραλαμβάνουν από τους παιδικούς σταθμούς ή από την ηλεκτρονική σελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. www.npddramas.gr όπου είναι διαθέσιμα.
Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας, τα εγγραφόμενα παιδιά στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς κατά κύριο λόγο προέρχονται από την περιοχή του Δήμου, στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής παιδιού που διαμένει σε όμορο δήμο, στην περίπτωση που υπάρχει κενή θέση.
Κατά την εγγραφή επιλέγονται τα παιδιά εργαζόμενων γονέων, τα παιδιά των ανέργων και τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, προτιμώμενων εκείνων που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας για κοινωνικούς λόγους (όπως παιδιά ορφανά από δύο ή ένα γονέα, μονογονεϊκών οικογενειών, διαζευγμένων ή σε διάσταση γονέων, παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με μέλη με σωματική ή πνευματική αναπηρία, πολύτεκνων οικογενειών κλπ.). Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου με απόφασή του εξειδικεύει τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και καθιερώνει τη μοριοδότησή τους.
Ειδικότερα στους Βρεφικούς Σταθμούς γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών και στους Παιδικούς από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλα τα παιδιά, τα οποία κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού, δηλ. στις 01-09-2021, έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία φιλοξενίας στο αντίστοιχο τμήμα του σταθμού.

Το Ν.Π.Δ.Δ. επίσης εξυπηρετεί μέσω των προγραμμάτων:
1. «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»της Ε.Ε.Τ.Α.Α. μητέρες:
α)που εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή αυτοαπασχολούμενες ή εργόσημο ή άλλες μορφές ευέλικτης απασχόλησης
β) άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.
2. «Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» της Ε.Ε.Τ.Α.Α. μητέρες που εργάζονται ως υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού. Επίσης μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες, οι οποίες δεν δύναται να είναι δικαιούχοι συγχρηματοδοτούμενων υλοποιούμενων πράξεων στο πλαίσιο της δράσης « Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ