Σε πρωταγωνιστικό ρόλο έργου της Λυρικής ο Τίμος Σιρλαντζής, απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Δράμας

0
1403

Χαρά Γκλαβοπούλου στα «Χ»: «Το Δημοτικό Ωδείο της Δράμας δίνει στα παιδιά τα εφόδια να σταθούν στα μεγαλύτερα θέατρα του εξωτερικού και να σπουδάσουν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια»

Μία σειρά επιτυχιών των αποφοίτων του που ακολουθούν διεθνή καριέρα στο εξωτερικό έχει να επιδείξει το Δημοτικό Ωδείο τής Δράμας, κάτι που μάλλον είναι σπάνιο για τα Δημοτικά Ωδεία της ελληνικής περιφέρειας και αποδεικνύει την ποιότητα τής εκπαίδευσης που λαμβάνουν σε αυτά οι μαθητές.
Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι και αυτή του Τίμου Σιρλαντζή, απόφοιτου του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας το 2016, που θα πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του Καποδίστρια στο μουσικοθεατρικό έργο: «Καποδίστριας: Μονόδραμα μιας μυστικής ζωής» της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Όπως αναφέρει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η καθηγήτρια της τάξης που παρακολούθησε στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας κα Χαρά Γκλαβοπούλου, ο λυρικός τραγουδιστής, μετά την απόκτηση του Διπλώματος Μονωδίας από την τάξη της στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, έκανε το Μάστερ του στην Ακαδημία της Στουτγκάρδης με την υποστήριξη της Υποτροφίας Ωνάση. Έκτοτε διαγράφει μία εξαιρετική πορεία ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους τόσο στην Όπερα Gärtnerplatztheater του Μονάχου, όπου ανήκει στο μόνιμο ensemble, όσο και ως guest στην Εθνική Λυρική Σκηνή και αλλού.
Η κα Γκλαβοπούλου εξηγεί στα «Χ»: «Στην επαρχία υπάρχουν εκ-πληκτικά ταλέντα, τα οποία για να αναδειχθούν χρειάζονται την φροντίδα του Ωδείου, των καθηγητών τους και του περιβάλλοντος όπου μεγαλώνουν. Όταν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις, έχουμε αυτά τα λαμπρά αποτελέσματα». Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους μαθητές της κας Γκλαβοπούλου έχουν ακολουθήσει διεθνή καριέρα και διέπρεψαν στο εξωτερικό μετά τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας. Κάποιοι από τους μαθητές της που ξεχωρίζουν είναι η Πένυ Σοφρωνιάδου, η οποία βρίσκεται στην «κωμική όπερα» του Βερολίνου, ο Δημήτρης Καρολίδης, ο οποίος έχει πάρει την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Μαρία Μαριολάκου, που βρίσκεται στο πανεπιστήμιο της Ατλάντα, η Κική Σιρλατζή, που κάνει μάστερ στην Γερμανία κ.ά.
«Το Δημοτικό Ωδείο της Δράμας παράγει πραγματικά έργο, το οποίο ωθεί τα παιδιά να βρουν διεξόδους και στην καλλιτεχνική τους διαδρομή αλλά και τους δίνει τα επαγγελματικά εφόδια να σταθούν στα μεγαλύτερα θέατρα του εξωτερικού και να σπουδάσουν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια. Αυτό είναι όχι μόνο σημαντικό, αλλά και σπάνιο. Στην Ελλάδα είναι λίγες οι περιπτώσεις παιδιών που διαπρέπουν από επαρχιακά ωδεία» σημειώνει η κα Γκλαβοπούλου, η οποία δηλώνει ότι αυτό αποτελεί δικαίωση για τη δουλειά που επιτελεί τα τελευταία 20 χρόνια στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας.
Σε ό,τι αφορά την παράσταση «Καποδίστριας: Μονόδραμα μιας μυστικής ζωής», στην οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Τίμος Σιρλατζής, πρέπει να αναφερθεί ότι η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ξεκινά τη νέα καλλιτεχνική σεζόν στο ΚΠΙΣΝ με την συγκεκριμένη φιλόδοξη επετειακή παραγωγή.
Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Ωδείου Δράμας συνεχάρησαν τον σπουδαστή τους, ευχόμενοι να έχει πάντα επιτυχίες και να αποτελέσει πρότυπο για όλους τους νεότερους φερέλπιδες μουσικούς της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ