Σε σύμβαση για το Κέντρο Τηλεϊατρικής προχώρησε ο Δήμος Παρανεστίου

1
2858

Το έργο αφορά μεταξύ άλλων πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και εξετάσεις μέσω τηλεϊατρικής.

Σε προγραμματική σύμβαση προχώρησαν το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής και Παιδείας του Δήμου Παρανεστίου και ο Δήμος Παρανεστίου, για τη δημιουργία ενός Κέντρου Τηλεϊατρικής που θα παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και εξετάσεις στους ασθενείς της διασυνοριακής περιοχής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με την χρήση προηγμένων τεχνολογιών υπηρεσιών και επικοινωνίας.
Κύριος στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Τηλεϊατρικής που θα παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και εξετάσεις στους ασθενείς της διασυνοριακής περιοχής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με την χρήση προηγμένων τεχνολογιών υπηρεσιών και επικοινωνίας. Μέσα από αυτό το κέντρο, θα αποσυμφορηθούν ο μεγάλος όγκος υπηρεσιών που παρέχουν αυτή την στιγμή τα νοσοκομεία, θα μετατοπιστεί μέρος από την ιδρυματική φροντίδα στη φροντίδα της κοινότητας και θα αυξηθεί η συνολική παραγωγική ικανότητα της υγειονομικής περίθαλψης.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο προοίμιο της σύμβασης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου SMART MEDICINE στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» εγκρίθηκαν για το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής και Παιδείας Δήμου Παρανεστίου πρόσθετες δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 137.340 ευρώ.
Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η τεχνική υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου στο Ν.Π. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής και Παιδείας Δήμου Παρανεστίου, με σκοπό την υλοποίηση μέρους των πρόσθετων δράσεων του έργου “SMART MEDICINE”, και ειδικότερα τη σύνταξη μαζί με το προσωπικό του νομικού προσώπου των απαραίτητων μελετών και των τευχών δημοπράτησης που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου από τα τμήματα Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών Επίσης, για τη διεξαγωγή των διαγωνισμών για λογαριασμό του Νομικού Προσώπου.
Το εν λόγω θα συνδράμει σε ζητήματα που αφορούν την ύπαρξη σημαντικών προβλημάτων στην παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες ειδικά στην διασυνοριακή περιοχή (στις περιοχές Ντιμίτροβγκραντ, Παρανεστίου και Διδυμότειχου) και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Στην εν λόγω περιοχή παρατηρείται ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ασθενών που επισκέπτεται τα νοσοκομεία λόγω της οικονομικής κρίσης και του αυξημένου προσδόκιμου ζωής με αποτέλεσμα την μη αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας.
Το έργο στοχεύει, επίσης, στη δημιουργία συνεργατικών δραστηριοτήτων, ενεργειών και κοινής εκπαίδευσης, ώστε μέσα από την επικοινωνία, την δικτύωση και τις κοινές δράσεις οι διασυνοριακές περιοχές να συμβάλλουν στην παροχή ποιοτικών και μεγαλύτερου όγκου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.
Το Πρόγραμμα Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 είναι ένα διασυνοριακό πρόγραμμα συνεργασίας που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δήμου Παρανεστίου είναι εταίρος στο έργο “SMART MEDICINE”, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020”
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 85% και από Εθνικούς πόρους κατά 15%.
Για την υλοποίηση του έργου θα σχηματιστεί εταιρικό σχήμα μεταξύ των παραπάνω φορέων με την υπογραφή συμφώνου εταιρική σχέσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των πρόσθετων δράσεων, ανέρχεται στις 137.340 ευρώ για τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δήμου Παρανεστίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑ http://WWW.LOYTROPOLEIS.COM

  Προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας γραφείο Περιφερειάρχη κύριο κύριο Χρήστο Μέτιο .

  Θέμα ανάπτυξη ιαματικής Πηγής Θερμιά του δήμου Παρανεστίου.

  Κύριε Περιφερειάρχη

  εδώ και πολλά χρόνια (17 από την ίδρυση του συλλόγου μας ) αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη των ελληνικών λουτροπόλεων και γενικά για τον θεραπευτικό τουρισμό και μάλιστα σε όλους τους τομείς

  Τα Λουτρά του δήμου Παρανεστίου από τον Δήμο απέχουν γύρω στα 25 χιλιόμετρα σήμερα όπως γνωρίζετε που δεν είναι Λουτρόπολη αλλά μία παραγκούπολη

  Παλαιότερα η Νομάρχα της Δράμας κατασκεύασε ένα συγκρότημα στην παραπάνω Λουτρόπολη η οποία κύριε Περιφερειάρχη δεν λειτούργησε ποτέ.

  Αντά αυτού και ο δήμος και η δασική υπηρεσία αλλά και η Περιφέρεια άφησαν τα λουτρά στην μοίρα τους και κάποιοι κυνηγοί που σήμερα μάλιστα διεκδικούν και τον χώρο εγκατέστησαν άθλιες παράγκες με αποτέλεσμα σήμερα να γίνεται και αγοραπωλησία μεταξύ τους.

  Ο δήμος Παρανεστίου αυτό που έκανε ήταν να αναγνωρίσει την ιαματική Πηγή από την αρμόδια υπηρεσία το Υπουργείο Τουρισμού και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα για την παραπέρα ανάπτυξη αυτές τις πηγής.

  Σε πρόσφατη τηλεφωνική επαφή που είχαμε με τον δήμαρχο του Παρανεστίου διαπιστώσαμε ότι ο δήμος με τις σημερινές οικονομικές δυνατότητες αλλά και τεχνικές υπηρεσίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάπτυξη αυτής της ιαματικής Πηγής που είναι μία από τις θαυμάσιες από πλευράς τοποθεσίας αλλά και θερμοκρασίας της αιματικής Πηγής.

  Ζητούμε από την Περιφέρεια να δει το όλο θέμα με τους τεχνικούς της περιφέρειας να δούμε το υπάρχον συγκρότημα αν μπορεί με ελάχιστες διορθώσεις να λειτουργήσει..

  Δεύτερον αν ο υπάρχων δρόμος μπορεί να λειτουργήσει ή χρειάζονται κάποιες επεμβάσεις για τα 25 km

  3ΟΝ το πιο δύσκολο είναι αν οι παράγκες που υπάρχουν μπορεί η Περιφέρεια η και η αρμόδια υπηρεσία να τις απομακρύνει ή αν θέλετε με τις κατεδάφιση εδώ και τώρα, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και σαν κράτος αλλά και σαν Περιφέρεια.

  Σχετικά με την δασική υπηρεσία που εδώ και χρόνια έκανε τα στραβά μάτια την καταγγέλλουμε γιατί είναι υπεύθυνη γεια αυτή την κατάσταση

  Και κάτι άλλο που βασανίζει τον Δήμο είναι αν μπορεί να υπάρξει μία μελέτη και προκήρυξη διαγωνισμού προκειμένου αυτή η ιαματική πηγή να δοθεί σε ιδιώτη αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αρκεί να λειτουργήσει για το καλό 1ον γέα της υγείας και 2ον γεια την ανάπτυξης όλης της περιοχής

  Με αυτά τα λίγα κύριε Περιφερειάρχη πού απευθυνόμαστε και στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας που νομίζουμε ότι θα πρέπει να συμβάλει τα δέοντα για όλη αυτή την κατάσταση

  Θα περιμένουμε αν και έχετε πολλά προβλήματα σήμερα με σχετικά με το θέμα της υγείας καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο αλλά εμείς σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας δεν θα σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε.
  Εκτός από όλα τα προβλήματα της περιφέρειας ζητούμε να υπάρχει και η ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού όπως είναι και τα λουτρά της Γενισέας Ξάνθης αλλά και της Αλεξανδρούπολης λουτρά Τραιαννούπολης

  Θα περιμένουμε απάντηση και ελπίζουμε να είναι θετική, αλλά αν όλα πάνε καλά υπόσχεση από τον σύλλογο μας ότι θα σας επισκεφτούμε για μια φιλική συνάντηση και γνωριμία και να τα πούμε από κοντά για την όλη αυτά κατάσταση

  Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του συλλόγου
  ο πρόεδρος
  Ανέστης Αναστασιάδης.

  Πρώην Αντιδήμαρχος του

  Δήμου Θεσσαλονίκης
  Ο Γενικός Γραμματέας Μάκης Κιφοκέρης.
  Αρχιτέκτων Μηχανικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ