Νέα κρούσματα covid σε σχολεία της Δράμας

0
6097

Αυξήθηκε η λίστα των κρουσμάτων τη Δευτέρα

Νέα τμήματα σχολικών μονάδων της Δράμας έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα των προηγούμενων ημερών με εμφάνιση κρουσμάτων covid. Η ανακοίνωση των 90 ημερησίων κρουσμάτων στη Δράμα το βράδυ της Κυριακής κατεδείκνυε, άλλωστε, και το μέγεθος του προβλήματος που προκαλείται πλέον από την εξάπλωση της πανδημίας.
Στα σχολεία, δάσκαλοι και καθηγητές σε συνεργασία με τους μαθητές κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ωστόσο, ούτε και τα σχολεία είναι δυνατόν να μείνουν ανεπηρέαστα από τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στον Νομό Δράμας αλλά και την Περιφέρεια ΑΜΘ γενικότερα.
Πιο συγκεκριμένα, την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Ε1 του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου λόγω θετικού κρούσματος ήδη από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου καθώς και την αναστολή λειτουργίας της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου για τον ίδιο λόγο από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε χθες στα «Χ» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου. Παράλληλα, όπως ενημερώθηκαν τα «Χ» χθες, Δευτέρα, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, καταγράφηκε κρούσμα covid σε τμήμα του Γενικού Λυκείου Προσοτσάνης, σε τμήμα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας όπως επίσης και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δράμας, στο οποίο έκλεισαν τρία τμήματα.
Προηγήθηκαν την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για αναστολή λειτουργίας σε τμήματα αρκετών εκπαιδευτικών δομών της Δράμας, στα οποία καταγράφηκαν κρούσματα covid-19 και συγκεκριμένα: στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας (η λειτουργία τμήματος του σχολείου ανεστάλη μέχρι 13 Νοεμβρίου), στο Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας (σε τμήμα της εκπαιδευτικής δομής ανεστάλη η λειτουργία μέχρι 11 Νοεμβρίου) και στο το 15ο Δημοτικό Σχολείο (ανεστάλη η λειτουργία σε τμήμα του σχολείου μέχρι 11 Νοεμβρίου).
Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας είχε γνωστοποιηθεί επίσης ότι στο 6ο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο ανεστάλη η λειτουργία σε τμήμα του σχολείου μέχρι 11 Νοεμβρίου. Επίσης στο 4ο ΓΕΛ Δράμας ανεστάλη η λειτουργία του σχολείου στο σύνολό του μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, ενώ στο 3ο Γυμνάσιο Δράμας ανεστάλη η λειτουργία τμήματος του σχολείου μέχρι 8 Νοεμβρίου. Στο 5ο Γυμνάσιο Δράμας ανεστάλη η λειτουργία τμήματος του σχολείου μέχρι τις 8 Νοεμβρίου και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Δράμας τέθηκε σε αναστολή έως τις 5 Νοεμβρίου όπως και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας τέθηκε σε αναστολή μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.
Επίσης κρούσματα καταγράφηκαν στο 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπακίου, που είχε αναστείλει τη λειτουργία του, καθώς και σε τμήμα του ΕΠΑΛ Νευροκοπίου και του 3ου ΓΕΛ Δράμας. Στην τελευταία περίπτωση είχε αναφερθεί στα «Χ» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Χ. Βαμβούρη την περασμένη Παρασκευή.
Σημειώνεται ότι το 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπακίου επρόκειτο να λειτουργήσει κανονικά και σε πλήρη σύνθεση από χθες, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, όπως έγινε γνωστό από τους νηπιαγωγούς του σχολείου σε ενημέρωσή τους προς τους γονείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ