Σε συστέγαση υπηρεσιών προχωρούν τα ΕΛΤΑ

0
1692

Αποφασίστηκαν αλλαγές για το Κεντρικό Κατάστημα της Δράμας ώστε να φιλοξενήσει και το Κέντρο Διανομής.

Σε εργασίες διαρρύθμισης στο Κεντρικό Κατάστημα των ΕΛΤΑ Δράμας για την συστέγαση της Μονάδα Διανομής Δράμας αποφάσισε να προχωρήσει το Συμβούλιο Διεύθυνσης του οργανισμού στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε η μελέτη που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων & Ακινήτων για το συγκεκριμένο έργο στο Κεντρικό Κατάστημα Δράμας για την συστέγαση της Μονάδας Διανομής Δράμας που έχει συνολικό κόστος 42.182 ευρώ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ η συγκεκριμένη απόφαση σχετίζεται και με λειτουργικούς λόγους καθώς στους δυο χώρους των ΕΛΤΑ, δηλαδή στην υπηρεσία των ΕΛΤΑ στην Δράμα έχουν απομείνει να εργάζονται περίπου 30 εργαζόμενοι από τους 87 που υπήρχαν συνολικά και αποχώρησαν λόγω συνταξιοδοτήσεων.
Οι 30 περίπου εργαζόμενοι που απέμειναν και οι δυο “ενοικιαζόμενοι” εργαζόμενοι καλούνται να καλύψουν εύρος εργασιών δυσανάλογο του αριθμού τους και αν τα ΕΛΤΑ δεν προχωρήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα σε προσλήψεις είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης.
Ωστόσο τα ΕΛΤΑ βρίσκονται και σε μια περίοδο αναδιάταξης των υπηρεσιών τους με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα καταστημάτων που έκλεισαν σε διάφορες περιοχές. Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η τελευταία περίπτωση της ανακοίνωσης για το κλείσιμο του καταστήματος στο Παρανέστι κάτι που ο τοπικός δήμος αγωνίζεται να αποτρέψει.
Τα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε μία περίοδο εξυγίανσης όπως την ονομάζουν τα επιτελικά στελέχη τους, που σκοπό έχει την διάσωση του οργανισμού και την ανάπτυξή του που περιλαμβάνει και την αναζήτηση σωστών αποφάσεων που θα έχουν στόχο την ανάπτυξη του οργανισμού. Ωστόσο ένα σημαντικό εμπόδιο σε αυτή την προοπτική είναι η έλλειψη προσωπικού. Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω του περιορισμού των προσλήψεων που υπήρχε τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις μείωσε την δυναμική του οργανισμού που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο έμψυχο δυναμικό του και αυτό δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι δεν είχε επίδραση στην εξυπηρέτηση ιδιωτών, επιχειρήσεων ή άλλων οργανισμών του ευρύτερου Δημοσίου που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.
Στόχος τόσο της διοίκησης του οργανισμού όσο και των ίδιων των εργαζομένων είναι όχι μόνο ο μετασχηματισμός του αλλά και η μετατροπή του σε έναν δυναμικό φορέα που να μπορεί να αξιοποιεί τις συνθήκες της εποχής και ταυτόχρονα να εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες που αλλάζουν. Παρόλα αυτά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτείται και ο αναγκαίος αριθμός προσωπικού ο οποίος σήμερα είναι μάλλον μικρός εξαιτίας των λόγων που προαναφέρθηκαν.
Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εξάλλου είναι και μια από τις πάγιες θέσεις των εργαζομένων του οργανισμού οι οποίοι επίσης εκτιμούν ότι οι προσλήψεις των έκτακτων συναδέλφων τους θα πρέπει να γίνονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ και με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν.
Όπως αναφέρουν εκπρόσωποί τους αναμένονται το επόμενο διάστημα προκηρύξεις για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε προσωπικό, ωστόσο το πότε αυτές θα τρέξουν αποτελεί ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί. Για την ώρα αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι προχωρούν προσλήψεις για 520 θέσεις ανά την Ελλάδα με προσωπικό που ωστόσο θα είναι δίμηνης απασχόλησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ