Σειρά επισκέψεων χθες στη Δράμα από τον Γραμματέα της Ν.Δ. κ. Στεργίου

0
2377

Κωνσταντίνος Μπλούχος: «Κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει. Υπάρχει δέσμευση σε αυτό»

Σειρά επισκέψεων και συναντήσεων σε τοπικές επιχειρήσεις και φορείς είχε χθες στην Δράμα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Στεργίου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο, τον Βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη, τον πρώην Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, τον πρόεδρο ΔΕΕΠ της ΝΔ Δράμας κ. Αλέξανδρο Γεωργιάδη και άλλα στελέχη του κόμματος.
Η επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ήταν στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεων και σε άλλους νομούς της περιοχής μας, με φόντο την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Στεργίου επισκέφθηκε μεταξύ άλλων ιδιωτικές επιχειρήσεις στο Καλαμπάκι, το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας, την Ένωση Κυριών Δράμας και τη δομή του Επιμελητηρίου της Δράμας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Παράλληλα, είχε συναντήσεις με τοπικά στελέχη της ΝΔ ενώ και παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος στις 2.15′ το μεσημέρι.
Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε στα όσα έχουν επιτευχθεί από την κυβέρνηση στη διάρκεια της διετίας, στο χειρισμό των μεγάλων προβλημάτων που εμφανίστηκαν αλλά και στην σημαντική αύξηση που εμφανίζει στο ΑΕΠ κατά 16,2% το β’ τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας ότι: «Η οικονομία μας όχι μόνο άντεξε αλλά παίρνει και ένα θεαματικό ριμπάουντ. Τα αποτελέσματα στην οικονομία για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, που ανακοινώθηκαν, είναι εντυπωσιακά. Νομίζω ότι κανείς, ίσως και ο πιο αισιόδοξος δεν θα περίμενε μια τέτοια αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Είναι μια συνολική επιτυχία όλων των Ελλήνων». Υπογράμμισε επίσης ότι, στις συναντήσεις που είχε τόσο στο Επιμελητήριο όσο και στις επιχειρήσεις της περιοχής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει δυναμική, θέληση και ικανότητα να γίνουν επενδύσεις, όπως στον τομέα του μαρμάρου και στον τομέα επεξεργασίας ξυλείας. Μίλησε για την προοπτική που δίνει η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου με το Lab – 40 σε νέους ανθρώπους, επιστήμονες και μη. Έκανε αναφορά στα βασικά έργα πνοής για την περιοχή όπως οι διασυνδέσεις με την Εγνατία Οδό. «Έχουν γίνει βήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα … είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι» είπε ο κ Στεργίου ο οποίος αναφέρθηκε και στη θετική προοπτική που υπάρχει γύρω από τις πολιτιστικές δράσεις πολιτισμού στην περιοχή. Δήλωσε επίσης ότι η Δράμα είναι σημείο αναφοράς για τον ελληνικό κινηματογράφο και ότι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τον τόπο. «Μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο ενδιαφέροντος για την περιοχή το οποίο, σε δεύτερο βαθμό μπορεί να μετουσιωθεί και σε ένα τουριστικό ρεύμα και να αφορά το σύνολο των Δραμινών που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες», πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο της συνέντευξη τύπου, ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ. Μπλούχος εν τάχει είπε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι για όλη την περιφέρεια αλλά και για την περιοχή της Δράμας είναι απόλυτα συνεπής στις προεκλογικές της εξαγγελίες. Μίλησε για τον κάθετο άξονα που έχει δρομολογηθεί και τη λειτουργία των φυλακών που έχει δρομολογηθεί παρά τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ. Παράλληλα μίλησε και για μεγάλο αριθμό προσλήψεων μέσω προκηρύξεων (για ΠΡΟΚΕΚΑ, Φυλακές Νικηφόρου κλπ) των δυο τελευταίων χρόνων.
Τέλος απαντώντας στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο της Δράμας είπε ότι το πρόβλημα αφορά όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αλλά και τα κεντρικότερα νοσοκομεία. Προσέθεσε ότι πρόκειται για σοβαρά προβλήματα, που απαιτούν λύσεις οι οποίες τώρα μπορεί να είναι επείγουσες, αλλά θα πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις και ξεκαθάρισε αναφερόμενος στη συζήτηση για το ενδεχόμενο να κλείσει το Νοσοκομείο της Δράμας: «Κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει. Υπάρχει δέσμευση σε αυτό. Τα νοσοκομεία δεν κλείνουν έτσι εύκολα, ούτε μπαίνουν λουκέτα στα νοσοκομεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!