Σειρά παρεμβάσεων από την Π.Ε. Δράμας σε ολόκληρο τον νομό

0
2688

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρ. Παπεμμανουήλ


Συνέντευξη τύπου για μια σειρά από δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο κ. Παπαεμμανουήλ είπε ότι κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, η Αντιπεριφέρεια Δράμας, ενίσχυσε έμπρακτα τις δυνάμεις αντιμετώπισης της καταστροφικής πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Πιο συγκεκριμένα ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, των Δραμινών Πυροσβεστών, που με βάρδιες των 18 ατόμων επιχειρούσαν κάθε φορά στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Η κάλυψη των εξόδων έγινε μετά από αίτημα του διοικητή Πυροσβεστικών υπηρεσιών Δράμας, κου Ιωάννη Αραμπατζή. Ο κ. Παπαεμμανουήλ ευχαρίστησε τους πυροσβέστες που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, η οποία μετά από αρκετές ημέρες είχε αίσιο τέλος και πρόσθεσε ότι η Αντιπεριφέρεια είναι σε καθημερινή επικοινωνία με την ΠΥ Δράμας και βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς, στο Νομό Δράμας.

Σημαντικά έργα σε εξέλιξη από την ΠΕ Δράμας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων που αφορούν τους κτηνοτρόφους του Νομού Δράμας και περιλαμβάνουν τη διάνοιξη και κατασκευή δρόμων, ομβροπλατειών, ομβροδεξαμενών και ποτιστρών σε πέντε σημεία. Συγκεκριμένα στο Βώλακα, στη Μικρόπολη, στον Ξηροπόταμο, στο Νικηφόρο, και στην Περιστερία των Κυργίων. Πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα, για τα οποία έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως είπε. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη ένα έργο που σχετίζεται με τον χώρο της Ειδικής Αγωγής και έχει σχέση με τη μεταστέγαση του ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρου Διαγνωστικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) από το χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αμπελακίων, (που ήταν κατά γενική ομολογία ακατάλληλος) σε νέο διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο που βρίσκεται στο 3ο Γυμνάσιο, στη Νέα Αμισό. Το έργο που αφορά το νέο αυτό χώρο, επρόκειτο παραδοθεί το νέο χρόνο αλλά με πρωτοβουλίες της ΠΕ Δράμας, το έργο θα είναι έτοιμο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η απάντηση σε δημοσιεύματα για την παρουσία οχημάτων της ΠΕ Δράμας έξω από beach bar στους Αμμόλοφους
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, απάντησε και σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υπηρεσιακό όχημα της ΠΕ Δράμας εθεάθη έξω από beach bar στην Καβάλα και συγκεκριμένα στη περιοχή των αμμόλοφων, λέγοντας: “Θέλω να πω ότι ήταν μια βιαστική απόφαση εκ μέρους μου. Ήταν λάθος μου και δεν έπρεπε να γίνει. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα, από την 1/1/2022 που ανέλαβα τα καθήκοντα του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη. Υπήρχε μια αντικειμενική ανάγκη. Απολογούμαι στους συμπολίτες μου για αυτό, στους οποίους και λογοδοτώ. Μόνο σε αυτούς. Έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός και επειδή υπάρχουν κακόβουλοι, που παραποιούν τα γεγονότα, έπρεπε να έχω περισσότερο στραμμένη την προσοχή μου σε αυτό. Δεν έκανα όμως κάποιο έγκλημα. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Θέλω να ζητήσω συγνώμη και από τους υπαλλήλους της ΠΕ Δράμας, που χωρίς να έχουν ευθύνη βρέθηκαν και αυτοί στο στόχαστρο.

Η περιοχή του Δήμου Προσοτσάνης θα εκσυγχρονιστεί σε μεγάλο βαθμό από πλευράς οδικών δικτύων
Ο κ. Παπαεμμανουήλ αναφέρθηκε και στο έργο οδικής ασφάλειας που αφορά το Δήμο Προσοτσάνης, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που τρέχει για δήμους άνω των 20.000 κατοίκων. Ο ίδιος τόνισε ότι για το έργο αυτό ο Δήμαρχος Προσοτσάνης ζήτησε τη συνδρομή της ΠΕ Δράμας. Έτσι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας, ετοιμάστηκε όλος ο φάκελος του έργου και οι επί τόπου επιμετρήσεις για να κατατεθεί μέχρι 29 Ιουλίου, η πρόταση χρηματοδότησης του έργου. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, επεσήμανε ο κ. Παπαεμμανουήλ προκειμένου να κατατεθεί η πρόταση εμπρόσθεσμα. Ο ίδιος τόνισε ότι με το συγκεκριμένο έργο, η περιοχή του Δήμου Προσοτσάνης θα εκσυγχρονιστεί σε μεγάλο βαθμό από πλευράς οδικών δικτύων.

Οι κυκλικοί κόμβοι και η στήριξη του νοσοκομείου
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στην επαναδημοπράτηση του νέου κυκλικού κόμβου, στο ύψος της softex, όπως και στο σχεδιασμό άλλων κυκλικών κόμβων, καθώς και σε σημαντικά θέματα που έχουν περάσει από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αναφέρθηκε στην εσωτερική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Δράμας ύψους 2 εκατ. ευρώ, στα οποία αν προστεθούν και τα 2 εκατ. της εξωτερικής αναβάθμισης, τότε, όπως διευκρίνισε, γίνεται κατανοητό, ότι το νοσοκομείο, έχει μια πάρα πολύ μεγάλη χρηματοδότηση από τη διοίκηση της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, που συνολικά έχει στήριξε το νοσηλευτικό ίδρυμα με περίπου 12 εκατ. ευρώ σε 2,5 χρόνια, όπως τόνισε.
Παράλληλα ο κ. Παπαεμμανουήλ είπε ότι προηγήθηκε η ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου, του Επιμελητηρίου της Δράμας αλλά και 11 προτάσεις των πέντε δήμων της ΠΕ Δράμας, για ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοτικών καταστημάτων, που ικανοποιήθηκαν όλες.

Τα οδικά έργα στο Νομό
Τόνισε ότι έγινε ήδη η δημοπράτηση του δρόμου Δράμα – Σιδηρόνερο – Σκαλωτή ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, του δρόμου Βώλακα – Μικροκλεισούρας, του δρόμου Δράμα – Πλατανιά -Παρανέστι. Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το δρόμο Δράμα – Καβάλα, για το οποίο υπήρξε ανάδοχος και αναμένεται να αρχίσουν έργο οι μπουλντόζες. Σύντομα, όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, θα έχουμε εξελίξεις και για το δρόμο Δράμα – Αμφίπολη για τον οποίο υπάρχει κινητικότητα.

Πρωτοβουλίες για τον καθαρισμό των χειμάρρων
Παράλληλα και για το θέμα του καθαρισμού των χειμάρρων στα όρια της ΠΕ Δράμας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ΠΕ Δράμας δεν πετάει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους φορείς και ότι ήδη παρενέβη σε πολλές περιπτώσεις όπως στην περίπτωση του χειμάρρου στην περιοχή της Νέας Κρώμνης, όπου υπήρχε κίνδυνος. Πρόσθεσε, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του είναι να γίνει μια συνάντηση με όλους τους δήμους του Νομού Δράμας, για να δοθούν λύσεις, διότι αν συμβεί κάποιο έκτακτο καιρικό φαινόμενο, μπορεί να υπάρξουν ανυπολόγιστες ζημιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ