«Κλειστό τα απογεύματα λόγω αδειών το Δ. Στάδιο»

0
1237

Π. Κιόρτεβε στα «Χ»: «Πρόκειται για μια απόφαση πραγματικά αδιανόητη»


 

Κλειστό θα παραμείνει το δημοτικό στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» τα απογεύματα για το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως κατήγγειλαν γονείς παιδιών που αθλούνται στις εγκαταστάσεις του, δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η υποψήφια Δήμαρχος της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Παρθένα Κιόρτεβε. Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε λόγω ταυτόχρονης χορήγησης άδειας στο προσωπικό που σχετίζεται με τη φύλαξη του χώρου.
«Υπήρξαν καταγγελίες γονέων αθλητών που ασχολούνται με το στίβο και στάλθηκαν σε εμένα προσωπικά για το γεγονός ότι πάρθηκε μια απόφαση από τη Δημοτική Αρχή, το στάδιο να είναι κλειστό, τις απογευματινές ώρες για το επόμενο χρονικό διάστημα» τόνισε η κα Κιόρτεβε και προσέθεσε: «Tο θέμα διερευνήθηκε μέσω του δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας κου Μιουχτάρη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού. Έγινε μια επικοινωνία με την υπεύθυνη αντιδήμαρχο κα Αναστασία Τόλιου. Η κα Τόλιου ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα δόθηκε ταυτόχρονα άδεια και στους τέσσερις επιστάτες που είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη του δημοτικού σταδίου. Έτσι αποφασίστηκε για το επόμενο χρονικό διάστημα το στάδιο να είναι κλειστό τα απογεύματα».
Όπως είπε η κα Κιόρτεβε, πρόκειται για μια απόφαση πραγματικά αδιανόητη, διότι το δημοτικό στάδιο ανήκει στους δημότες και πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτό ανά πάσα στιγμή και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. «Δεν μπορεί να παίρνεται η απόφαση, να κλείσει τα απογεύματα. Θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ακόμη και ένας δημότης της πόλης να χρειάζεται τις υπηρεσίες του σταδίου, δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό» τόνισε η κα Κιόρτεβε.
Η ίδια επεσήμανε ότι πρόκειται για μια τελείως λανθασμένη απόφαση και κάλεσε την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Τόλιου, να επανεξετάσει το θέμα καθώς πρόκειται για δημοτική περιουσία που ανήκει στους δημότες και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βάζει λουκέτο, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.
Επίσης σχετικά με την πρόοδο των εργασιών για τα έργα αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στο δημοτικό στάδιο, όπως είπε η κα Κιόρτεβε, ζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρξει σχετική ενημέρωση, αλλά δεν υπήρξε ουσιαστικά απάντηση για το πότε θα τελειώσει το έργο. Αυτό που αναφέρθηκε, όπως είπε η κα Κιόρτεβε, ήταν ότι οι εργασίες προχωρούν προς την ολοκλήρωσή τους.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως σχετικά με την αλλαγή του ταρτάν, ότι η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσής του έληγε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021, αλλά λόγω της μικρής προόδου που είχαν οι εργασίες μέχρι τότε, ζητήθηκε και χορηγήθηκε παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 6 Ιουνίου του 2022, για να ακολουθήσει στην συνέχεια και η δεύτερη παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022. Γενικότερη διαπίστωση αποτελεί πάντως ότι όσο πιο γρήγορα περατωθεί το έργο, τόσο ταχύτερα θα δώσει τέλος σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε για δεκάδες αθλητές του Στίβου στη Δράμα αλλά και για τους Δραμινούς πρωταθλητές, τους προηγούμενους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!