Σεπτέμβριο οι μελέτες του άξονα για Αμφίπολη

0
2209

Την Δράμα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Κεφαλογιάννης.
Δρομολογούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο δρόμο.

Την Δράμα επισκέφθηκε το Σάββατο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος στο πλαίσιο παρουσίας του στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ και της ΔΗΜΤΟ της ΝΔ, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας όπως και τον Δήμο Δράμας και να έχει χρήσιμες συνομιλίες με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε συνάντηση, παρουσία και του Βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μπλούχου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλο και τους δημάρχους των πέντε δήμων στην ΠΕ Δράμας. Εκεί είχε την ευκαιρία πέραν των άλλων να συζητήσει για τον άξονα Δράμας – Αμφίπολης και τις προοπτικές που διαγράφονται, την βελτίωση του δρόμου Προσοτσάνης – Κ. Νευροκοπίου, τα προβλήματα του οδικού άξονα προς Παρανέστι όπως και την κατασκευή του νέου άξονα Δράμας – Καβάλας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος μετά την συνάντηση, εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό καθώς υπήρξε χρήσιμη ενημέρωση για το στάδιο το οποίο βρίσκεται το έργο του άξονα Δράμας Αμφίπολης. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας έθεσε ένα θέμα που αφορά το τμήμα της διαδρομής μεταξύ Δράμας – Μαυρολεύκης το οποίο αντιμετωπίζει κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος παρέδωσε στον Υφυπουργό απόφαση του 2013 με την οποία ορίζεται ότι το συγκεκριμένο μέρος της διαδρομής του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης και συγκεκριμένα η επικαιροποίηση της μελέτης του έργου τίθεται υπό την ευθύνη της Εγνατία ΑΕ. Ωστόσο η Εγνατία ΑΕ σήμερα με την υποστελέχωση που παρουσιάζει δεν μπορεί ανταποκριθεί στην επικαιροποίηση της μελέτης που υπάρχει στην ΠΕ Δράμας εδώ και μια δεκαετία, όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος. Ο ίδιος έθεσε αίτημα να αναλάβει το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών την χρηματοδότηση και την επικαιροποίηση της μελέτης και θύμισε ότι κατά την προηγούμενη πενταετία η ΠΕ Δράμας “δεν έχει πάρει τίποτε” όπως είπε, από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι μετά την μελέτη, η χρηματοδότηση του κατασκευαστικού μέρους του έργου Δράμας – Μαυρολεύκης μπορεί να γίνει από το ΠΔΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η πρόταση του κ. Παπαδόπουλου βρήκε θετική ανταπόκριση από τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κεφαλογιάννη.
Στη διάρκεια της συνάντησης πάντως ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις τόσο από τον πρώην Βουλευτή της ΝΔ κ. Δημήτρη Κυριαζίδη όσο και από τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη για την παλιά μελέτη του δρόμου Δράμας – Μαυρολεύκης.
Σε ότι αφορά τον υφιστάμενο δρόμο Δράμας – Αμφίπολης από πλευράς του κ. Κεφαλογιάννη ειπώθηκε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση από την ΕΕ ύψους 400 εκ ευρώ, (πόροι που αφορούν βελτίωση υφιστάμενων οδικών αξόνων) από τους οποίους μπορούν να αντληθούν χρήματα για τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου μέχρι να υλοποιηθεί ο καινούργιος άξονας. Η όποια βελτιωτική παρέμβαση πάντως στο υφιστάμενο δίκτυο είναι κάτι που αφορά κατά κύριο λόγο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα διοικητικά όρια της οποίας ανήκει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του άξονα Δράμας – Αμφίπολης όπως ειπώθηκε στην διάρκεια της συνάντησης.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθούν οι μελέτες του άξονα Δράμας – Αμφίπολης
Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να διεξάγεται συζήτηση στην Περιφέρεια για όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση που του έγινε για ζητήματα που αφορούν τον Νομό Δράμας και συνολικά της περιοχής. Αναφέρθηκε επίσης στην ενημέρωση που έκανε ο ίδιος προς τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών για τα μεγάλα οδικά ζητήματα που αφορούν τον Νομό Δράμας και στα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων που έχουν δρομολογηθεί και βαίνουν προς ένταξη το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας που θα γίνουν από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών επισημαίνοντας ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ένα χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την αυτοδιοίκηση προκειμένου να προχωρήσουν αυτές οι παρεμβάσεις.
Ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι σε συνεχή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και ότι επιδίωξη είναι να μείνει ένα θετικό αποτύπωμα μέσα από αυτή την συνεργασία προς όφελος των πολιτών. Ο Υφυπουργός είπε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ότι οι μελέτες του άξονα Δράμας – Αμφίπολης υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Ακόμη, μιλώντας και για τον νέο δρόμο Δράμας – Καβάλας είπε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα αναλάβει το κομμάτι της διαδρομής από τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα μέχρι τον Άγιο Σίλα το οποίο όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει κάποιες ιδιαίτερες δυσκολίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ